Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έφτασε το "μνημόνιο" και στα βραβεία Νόμπελ

Ποιος θα το περίμενε ότι και τα βραβεία Νόμπελ θα επηρεαζόντουσαν από την κρίση.

Το ίδρυμα Νόμπελ ανακοίνωσε πως τα χρήματα για την διάκριση που χορηγούνται για τις άριστες επιδόσεις στους τομείς των επιστημών, της λογοτεχνίας και της ειρήνης, θα μειωθούν στα 8 εκατ. σουηδικές κορώνες περίπου 1,12 εκατ. δολάρια.
Πρόσθεσε επίσης ότι προχωρεί στην συγκεκριμένη απόφαση μετά από μία πολυδάπανη δεκαετία που έφερε στα όριά της την οικονομική του ευρωστία.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Νόμπελ Lars Heikensten δήλωσε σχετικά με το θέμα «Το Ίδρυμα Νόμπελ είναι υπεύθυνο για να διασφαλίσει ότι το ποσό της πριμοδότησης μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο σε μακροπρόθεσμη βάση»
Πρόσθεσε επίσης ότι το Ίδρυμα έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να μειωθούν οι διοικητικές δαπάνες και τα έξοδα που συνδέονται με τις τελετές του Βραβείου Νόμπελ που γίνονται κάθε Δεκέμβριο στην Στοκχόλμη και το Όσλο.
Στην συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε επίσης το Nobel Prize Center ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο με σκοπό να γίνει ένας τόπος συνάντησης μεταξύ των βραβευθέντων ερευνητών, μαθητών, φοιτητών. 

Πηγη:
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου