Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Έχω κουραστεί να φοβάμαι"...

Απογοητεύεται ο μέσος Έλληνας βλέποντας τους όρους με τους οποίους η Ισπανία ζήτησε και πήρε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση,
σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters από τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή όμως δημιουργείται και η ελπίδα ότι ίσως τώρα μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο "πακέτο".

Μετά από δύο χρόνια λιτότητας οι Έλληνες νιώθουν απογοήτευση από τις κυβερνήσεις τους καθώς οι Ισπανοί φαίνονται να λαμβάνουν βοήθεια χωρίς τους σκληρούς όρους που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανταπόκριση.

Δημόσιος υπάλληλος που μιλά στο Reuters, αναφέρει ότι "η Ισπανία ήξερε να διαπραγματευτεί και να πετύχει ευνοϊκούς όρους". "Είναι πολύ αργά τώρα για εμάς να κάνουμε το ίδιο. Εμείς αποτύχαμε γιατί ήμασταν το πειραματόζωο της Ευρωζώνης" προσθέτει.

"Είναι καλό που τελικά φαίνεται ότι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς καθώς τώρα κι εμείς μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερους όρους", λέει μια πωλήτρια που δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν φοβάμαι ότι θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Έχω κουραστεί να φοβάμαι. Ελπίζω μόνο ότι θα έχουμε δουλειές και έναν τρόπο να τα βγάλουμε πέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου" προσθέτει.


Και τα δύο κύρια κόμματα πάντως θεωρούν ότι η ισπανική προσφυγή αποτελεί ένδειξη πως τώρα η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικότερα, κρίνει το Reuters.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η ισπανική προσφυγή αποτελεί απόδειξη πως η λιτότητα δεν λειτουργεί. "Μας δικαιώνουν πλήρως οι εξελίξεις στην Ισπανία. Εδώ μιλάμε για ένα βαθύ δομικό πρόβλημα της ίδια της Ευρωζώνης" αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι "οι συζητήσεις που διεξάγονται τώρα ανοίγουν νέες προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη".

Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Σαμάρας εκτιμά ότι το ισπανικό "πακέτο" αποτελεί απόδειξη πως η Ελλάδα έχει περισσότερα να κερδίσει από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους της παρά από την ρήξη μαζί τους. "Σκεφτείτε ότι μία χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται και ορισμένοι θεωρούν πως εμείς πρέπει να συγκρουστούμε" ανέφερε.


Πηγη:
nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου