Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Καταρρέει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μόνο ο Παναθηναϊκός από τις επτά ομάδες των οποίων οι φάκελοι εξετάστηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις την επόμενη περίοδο.
Οι εφέσεις των ΑΕΚ, Πανιωνίου, Άρη, ΠΑΣ Γιάννενα, ΟΦΗ και Κέρκυρα απορρίφθηκαν. Η ΑΕΚ δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και τη θέση της θα πάρει ο Αστέρας Τρίπολης που τερμάτισε έκτος στη βαθμολογία και δεν συμμετείχε στα πλέι οφ.

Η ομάδα της Τρίπολης θα παίξει στην πρώτη προκριμματική φάση της διοργάνωσης.

Ο φάκελος της ΑΕΚ είχε μεγάλα κενά, με κυριότερο μειονέκτημα τις οφειλές προς την εφορία. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα που επιπρόσθετα είχε οφειλές και στην προπονητή Ντεμόλ.

Ο Πανιώνιος είχε οφειλές προς την εφορία και το ΙΚΑ, ΟΦΗ και Κέρκυρα προς ποδοσφαιριστές, ενώ για τον Άρη το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το θέμα της «βιωσιμότητας».

Η απόφαση υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησε η πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία είχε τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ και η αίτησή της έπρεπε να απορριφθούν κατ’ ουσίαν.

Στους «πράσινους» επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας.

Η απόφαση αναφέρει το skai.gr, προκάλεσε την αντίδραση «κύκλων» του Ολυμπιακού που τη χαρακτήρισαν απαράδεκτη με τον ισχυρισμό ότι ο φάκελος ήταν ελλιπής γιατί δεν έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα σε παίκτες και το πλάνο βιωσιμότητας δεν ήταν πειστικό.

Πηγη
newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου