Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

"Μαλακώνει" τη στάση της η Μέρκελ;

Φαίνεται πως η πίεση του Μπάρακ Ομπάμα προς την Ανγκελα Μέρκελ αρχίζει να πιάνει τόπο.
Αυτό τουλάχιστον δείχνει να φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία μοιάζει να ρίχνει νερό στο κρασί της και να μένει "ανοικτή" σε προτάσεις από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και φυσικά για την Ελλάδα.
Της
Κατερίνας Νικηφόρου


Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιδοκίμασε τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στη Γερμανία για υψηλότερους μισθούς, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά στο φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σε μια ένδειξη ότι είναι «ανοικτή» σε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Reuters, μία ημέρα αφότου η Γερμανία δήλωσε ότι είναι υπέρ του να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος στην Ισπανία προκειμένου να μειώσει τα ελλείμματά της, η Μέρκελ έστειλε το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τη γερμανική αντιπολίτευση και τους Ευρωπαίους εταίρους σε άλλους τομείς.
Ωστόσο, απέρριψε για μια ακόμα φορά την έκδοση ευρωομολόγων ως λύση στην κρίση, δηλώνοντας πως θα πρέπει να καταστεί δυνατό οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανονισμούς να μηνύονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τα σχόλιά της αυτά, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο, δείχνουν ότι είναι έτοιμη να «υποκύψει» στις εκκλήσεις η Γερμανία να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη, ωστόσο, σε αντάλλαγμα, θέλει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να συναινέσουν στην παραχώρηση κυριαρχίας επί των προϋπολογισμών τους.

ΠΗΓΗ:exothema.com