Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

«Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς φτάσαμε ως εδώ»

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η Βουλή να γίνει κολυμβύθρα του Σιλωάμ για μια σειρά από ανοικτές υποθέσεις, τις οποίες φιλοδοξεί να κουκουλώσει ο μνημονιακός πρώην δικομματισμός», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη Real News, ο Α. Τσίπρας σημειώνει επίσης «ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει πώς και γιατί φτάσαμε έως εδώ». Και αυτό το δικαίωμα είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε. Έχει δικαίωμα να γνωρίζει πώς μια διαχειρίσιμη κρίση χρέους μετετράπη σε εθνική καταστροφή, πώς και γιατί χρεώθηκε ο μέσος έλληνας φορολογούμενος τις μίζες των εξοπλιστικών και της Siemens, χωρίς κανένας υπεύθυνος να τιμωρηθεί».

Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι θα κερδίσει και, κυρίως, τι θα χάσει από την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που εκποιούν τη δημόσια περιουσία και την εκχωρούν έναντι πινακίου φακής».

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «βασική προϋπόθεση για να ανοικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με μια κοινωνία που χειμάζεται από την κρίση είναι να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες, να σταματήσει αυτή η αίσθηση της ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων, που εν τέλει οδηγεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος σε ανυποληψία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, μέσα και έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο της δύναμης και της εμπιστοσύνης που μας έδωσαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, κατατάσσοντάς μας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Έρχονται πέντε εξεταστικές

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ της Real News αποκαλύπτει ότι σε συζήτηση που έχει πραγματοποιηθεί στο στενό επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, έχει αποφασιστεί να προταθεί η σύσταση πέντε εξεταστικών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον τις 60 υπογραφές που απαιτούνται.

Αυτές οι εξεταστικές αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, την ΕΛΣΤΑΤ και τον τρόπο που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη σχετικά με τα CDS, τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών και τα υποβρύχια. 
 
Πηγη:
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου