Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σκόπελο

Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους (SIFFY) θα πραγματοποιηθεί φέτος στo νησί της Σκοπέλου κατά το χρονικό διάστημα 3-7 Αυγούστου.


Περίπου 50 μαθητές του νησιού, ηλικίας 13-18 ετών θα διδαχθούν ηθοποιία, συγγραφή σεναρίου, διεύθυνση και τεχνικές δεξιότητες όπως κινηματογράφηση, ηλεκτρονική επεξεργασία, τεχνικές ήχου και κάμερας.

Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι «Η Ελλάδα μου» και στόχος του να αμφισβητήσει τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες οι οποίες θα γράψουν, θα διευθύνουν, θα κινηματογραφήσουν, θα ερμηνεύσουν και θα παράγουν ταινίες μικρού μήκους.

Κάθε απόγευμα από 3 έως 6 Αυγούστου θα προβάλλονται στο σινεμά «Ορφέας» της Σκοπέλου παλαιότερες ταινίες από διάφορες χώρες ενώ στις 7 Αυγούστου θα προβληθούν οι ταινίες που θα έχουν δημιουργήσει οι ομάδες των μαθητών και θα συνοδευτούν από μουσική και χορό. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους στη Σκόπελο έλαβε για πρώτη φορά χώρα το 2009 υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και της οικείας Επιτροπής Τουρισμού. Κατά τη διάρκειά του δημιουργήθηκαν τρεις ταινίες μικρού μήκους οι οποίες προβλήθηκαν στη Σκόπελο και σε άλλα αντίστοιχα φεστιβάλ για νέους στην Ευρώπη και στην Ασία.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού Σκοπέλου και οργανώνεται και φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνών Σκοπέλου, έναν Αμερικάνικο καλλιτεχνικό οργανισμό με έδρα τη Σκόπελο ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει το διάλογο μεταξύ Ελλήνων καλλιτεχνών και της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας. Μπορείτε να δείτε τις ταινίες του SIFFY 2009 στην ιστοσελίδα http:\\skopartfoundation.org\skopelos-international-film-festival-for-youth-siffy\ ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Jill Somer στη διεύθυνση info@skopart.org.

Πηγη:
zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου