Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση του μελτεμιού


Ο καιρός αναμένεται αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 32 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Ανάσες δροσιάς δίνει το ενισχυμένο μελτέμι που πνέει από το βράδυ της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πηγη:
newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου