Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε με τους πρώην μας

Το φαγητό με έναν πρώην ερωτικό σύντροφο προκαλεί περισσότερη ζήλεια στον νυν απ’ ό,τι μία συνάντηση για καφέ – και όσο πιο αργά είναι το ραντεβού...
τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.




Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν ότι η ζήλεια που νιώθουν οι «νυν» παρουσιάζει διακυμάνσεις αναλόγως με το τι κάνουν οι σύντροφοί τους όταν συναντούν τους «πρώην», αλλά και το τι ώρα το κάνουν.



Η πιο ουδέτερη ως προς τα συναισθήματα που εγείρει απεδείχθη η μεσημβρινή συνάντηση για καφέ, ενώ οι συναντήσεις που συμπεριλάμβαναν φαγητό πυροδοτούσαν έντονη ζήλεια, με το δείπνο να αναδεικνύεται το χειρότερο όλων.



Το ενδιαφέρον είναι πως άντρες και γυναίκες «νυν» είχαν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα για το θέμα.



«Για τους νυν ερωτικούς συντρόφους οι οποίοι δεν συμμετέχουν, το γεύμα ή το δείπνο με τον ή την πρώην δεν είναι ποτέ ένα απλό γεύμα», γράφουν οι δρες Κέβιν Νίφιν και Μπράιαν Γουάνσινγκ στην επιθεώρηση «PLoSOne».



Η επίδραση του φαγητού στο σωματικό βάρος είναι πολύ καλά μελετημένη, αλλά λιγοστές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις του στην κοινωνική συμπεριφορά, σημειώνουν, εξηγώντας γιατί πραγματοποίησαν την μελέτη τους.



Οι δύο ειδικοί, πήραν συνεντεύξεις από 79 τελειοφοίτους του πανεπιστημίου τους, ρωτώντας τους πως θα ένιωθαν εάν οι ερωτικοί σύντροφοί τους συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με τους πρώην τους.



Οι δραστηριότητες αυτές ήταν η επικοινωνία με email, το τηλεφώνημα, η έξοδος για έναν καφέ ή η έξοδος για φαγητό διαφορετικές ώρες της ημέρας.



Στη συνέχεια, ρώτησαν 74 άλλους τελειόφοιτους πως πίστευαν ότι θα αντιδρούσε ο καλύτερός τους φίλος του ιδίου φύλου, εάν ο/η σύντροφός του συμμετείχε στις προαναφερθείσες δραστηριότητες με την/τον πρώην του.



Ως η λιγότερο απειλητική δραστηριότητα ανεδείχθη η επικοινωνία μέσω email, με τα τηλεφωνήματα και τον καφέ να είναι κάπου στην μέση στην κλίμακα της ζήλειας, και το φαγητό να βρίσκεται στην κορυφή.



Ωστόσο, το φαγητό το βράδυ προκαλούσε πολύ μεγαλύτερη ζήλεια απ’ ό,τι το μεσημεριανό, ενώ ο καφές αργά το απόγευμα ήταν πολύ χειρότερος από τον καφέ νωρίς το μεσημέρι.

Πηγη:
aniwthoi.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου