Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Άστατος και βροχερός σήμερα ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Για σήμερα Πέμπτη, η μέρα προβλέπεται αρκετά φθινοπωρινή, αφού ο καιρός θα είναι...
ιδιαίτερα άστατος,
ενω θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 34 βαθμούς κελσίου

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά απο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός, αφού αναμένεται να σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν και πιθανώς στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 19 ως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ενω ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχες. Τα φαινόμενα αυτά τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 19 έως 34 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρέαστες απο το κύμα κακοκαιρίας , αφού ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούνν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα Δωδεκάνησα που ενδέχεται επίσης να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγη:
24ωρο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου