Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Facebook: Πόσοι από τους φίλους σας είναι αληθινοί άνθρωποι;

Έχετε και εσείς το δικό σας προφίλ στο Facebook; Αν ναι, ξέρετε πόσοι από τους φίλους σας δεν είναι άνθρωποι;
Και τι θα μπορούσε να είναι;
83 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook είναι πλαστοί, με βάση έγγραφα που κατέθεσε το κοινωνικό δίκτυο στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε πρώτον, με διπλότυπα προφίλ σε ποσοστό 4,8% των χρηστών, δεύτερον, με ψεύτικους λογαριασμούς σε ποσοστό 2,4% και τρίτον, με λογαριασμούς που έχουν χαρακτηρισθεί ως «ανεπιθύμητοι» κατά 1,5%.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με λογαριασμό που διατηρεί ένας χρήστης, παράλληλα με το κύριο προφίλ του, η δεύτερη με προφίλ επιχείρησης, οργανισμού, ή μη ανθρώπινης οντότητας, όπως ένα κατοικίδιο ζώο και η τρίτη με λογαριασμούς που λειτουργούν κατά παράβαση των όρων χρήσης της υπηρεσίας του Facebook.

Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι τα προφίλ που έχουν δημιουργηθεί, χρησιμοποιούνται για την αποστολή spam μηνυμάτων ή άλλου περιεχομένου. Για αυτό, λοιπόν, συνίσταται η προσοχή στα αιτήματα φιλίας που δέχεται κάποιος χρήστης ή ένα καλό φιλτράρισμα στα προφίλ με τα οποία έχει συνδεθεί.
Το Facebook, αν και ξεκίνησε ως ένας τρόπος να επικοινωνεί κανείς με τους φίλους του, όπου η φυσική απόσταση τους χωρίζει, στις ημέρες μας αποτελεί πολλά περισσότερα. Είναι ένας χώρος για ατελείωτο φλερτ και γνωριμίες, για δημιουργία ομάδων με ποικίλο περιεχόμενο και φυσικά για δωρεάν διαφήμιση, είτε πρόκειται για εταιρείες κολοσσούς είτε για το μικρότερο κατάστημα του πλανήτη.

Έτσι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τρομερά γεγονότα που έχουν συμβεί, όλα αυτά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Δηλαδή, το 8,7% από τους συνολικά 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, φαίνεται πως πρόκειται για προφίλ που δε συνάδουν με τη πραγματικότητα.

Πηγη:
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου