Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απαισιόδοξοι για την οικονομία 8 στους 10 Έλληνες

 Απαισιόδοξοι, απαισιοδοξότεροι, απαισιοδοξότατοι…

Ποιητική αδεία, με αυτό τον γραμματικά αδόκιμο τρόπο, θέλουμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα που περιγράφει η νέα έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται από την ALCO.

Η έρευνα, λοιπόν, η οποία διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 23 και 29 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, καταγράφει την απαισιοδοξία του 80% των ερωτηθέντων για την οικονομία της χώρας.

Σε ότι αφορά στα προσωπικά τους οικονομικά, το ποσοστό απαισιοδοξίας αυξήθηκε κατά 2% (συγκρινόμενο με το 81% της προηγούμενης έρευνας) φτάνοντας το 83%. Αντίστοιχα μειώθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας από το 9% της προηγούμενης περιόδου στο 6%.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, το 70% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν αρνητικά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ενώ συγκεκριμένα για τις αλλαγές στα εργασιακά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) έχει αρνητική άποψη, υποστηρίζοντας ότι «η μείωση του κόστους εργασίας και των αποζημιώσεων δε θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας».
 
Πηγη
star.gr