Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πρωινό Κυριακής με Formula 1 (08:00 Alpha)

Η καταρρακτώδης βροχή που χτύπησε σήμερα την περιοχή της Σουζούκα στην Ιαπωνία οδήγησε στην 20ωρη αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών που θα διεξαχθούν θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ιαπωνίας.
Στην Ελλάδα εκείνη την ώρα θα είναι ξημερώματα Κυριακής 04:00, η τηλεόραση του Alpha αποφάσισε να μεταδώσει τα κυριότερα στιγμιότυπα των δοκιμών στις 08:00 το πρωί της Κυριακής μια ώρα πριν την μετάδοση του αγώνα.


Η απόφαση για αναβολή έτυχε της ομόφωνης στήριξης όλων των οδηγών και ομάδων χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αγ. διευθ. της Mercedes, Ρος Μπρον: « Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο τρόπο να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σ’ αυτές τις συνθήκες. Όπως είδατε κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων ακόμη και το αυτοκίνητο ασφαλείας είχε πρόβλημα να κινηθεί γρήγορα στην πίστα.
Πόσο μάλλον τα μονοθέσια που ζυγίζουν μόλις 700kg και έχουν περιορισμούς στις διαστάσεις των ελαστικών».
Μαζί του συμφώνησε και ο πολύπειρος Μ.Σουμάχερ: «Μ’ αυτά τα μονοθέσια είναι αδύνατον να οδηγήσουμε σ’ αυτές τις συνθήκες. Μίλησα με τον οδηγό του αυτοκινήτου ασφαλείας το Μπερν Μεϊλάντερ ακόμη κι αυτός με την SLS που έχει τόσα ηλεκτρονικά συστήματα δυσκολεύονταν».
Ο τεχν. διευθ. της Williams Σαμ Μάικλ σημείωσε την ανάγκη
κατασκευής ελαστικών ειδικά γι’ αυτή την περίσταση: «Εάν αυτή η καταιγίδα μας χτυπούσε αύριο ο αγώνας δε θα γινόταν και θα είχαμε αγώνα τη Δευτέρα. Είναι πολύ μικρότερο το κόστος κατασκευής ελαστικών για ακραίες συνθήκες».
Για αύριο η πρόβλεψη του καιρού είναι καλύτερη αν και δεν είναι απίθανο στις 10 το πρωί στην Ιαπωνία η πίστα να είναι ακόμη βρεγμένη. Αν δε γίνουν οι δοκιμές είναι πιθανό τα μονοθέσια να εκκινήσουν με αριθμητική σειρά.
Μ’ αυτό το ακραίο σενάριο ο Μπάτον θα βρεθεί στην pole position και ο Μ.Σουμάχερ που έχει το Νο 3 στην 2η θέση.Αυτό θα συμβεί γιατί ο Χάμιλτον άλλαξε κιβώτιο και υπόκειται σε ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου.
Ο Βρετανός υπολείπεται 20 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μαρκ Γουέμπερ και 9 από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο.

Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου