Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο “Κυνόδοντας” στα Όσκαρ

Η ταινία «Κυνόδοντας» (Dogtooth) θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα στη διεκδίκηση του Βραβείου Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Κινηματογραφικής Παραγωγής, αναφέρει σήμερα η «Φωνή της Αμερικής».
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει ήδη διακριθεί σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων και στο Φεστιβάλ των Καννών, ξεκινά να προβάλλεται στο Λος Άντζελες από σήμερα και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου στο θέατρο Cinefamily του Hollywood.
Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού δουν το έργο σε αυτό τον κύκλο προβολών, θα ψηφίσουν για την επιλογή των πέντε πιο αξιόλογων μη αμερικανικών παραγωγών. Οι ταινίες που θα προκριθούν στην πεντάδα αυτή θα είναι και οι επίσημες υποψηφιότητες για το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής.
Τα πρώτα σχόλια του Τύπου για τον «Κυνόδοντα» είναι πολύ θετικά, χαρακτηρίζοντάς το συγκλονιστικό και φιλόδοξο. Ο καλλιτεχνικός ιστότοπος "LAist.com" εκτιμά ότι πρόκειται για μια παραγωγή που κάνει το θεατή της να νοιώθει πως πηγαίνοντας σινεμά είναι μεγάλο γεγονός, ενώ η εφημερίδα του Λος Άντζελες "LA Weekly" αναφερόμενη στο έργο επισημαίνει ότι προσφέρει ιδιάζουσα κλιματική αλλαγή στους κινηματογραφόφιλους της μεγαλούπολης.

newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου