Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους


Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Βερολίνο, στην κοινή συνέντευξη με την Άγκελα Μέρκελ.

Θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας. Για μας είναι θέμα αξιοπιστίας και υποχρέωσή μας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας, είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη χώρα.

«Θα έχουμε επιτυχία, όταν ο ελληνικός λαός πειστεί για την αναγκαιότητα των αλλαγών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ευχαρίστησε στη συνέχεια την Γερμανίδα καγκελάριο για την υποστήριξη και τη φιλία της.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο και έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων συζητείται ως μέρος της γενικότερης λύσης για την Ευρώπη.

«Μιλάμε για ένα συνολικό πακέτο. Τα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι διάρκειας 3 ετών, ενώ στην Ιρλανδία 7 ετών. Οι συζητήσεις για τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, από κοινού με άλλα μέτρα, είναι στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών, επισήμανε ότι «πολλοί Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά που πρέπει να γίνουν».

Από τη γενικότερη τοποθέτηση της κ. Μέρκελ προκύπτει ωστόσο το συμπέρασμα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί νέα μέτρα, αρκεί να υπάρξει σωστή εφαρμογή αυτών που έχουν ήδη ληφθεί.

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου