Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αντιδρούν Μπαρτσελόνα και Βαλένθια στις καταγγελίες περί ντόπινγκ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια για τις καταγγελίες περί ντόπινγκ που ακούστηκαν το βράδυ της κυριακής από τον -προσκείμενο στη Ρεάλ Μαδρίτης- ραδιοφωνικό σταθμό “Cadena Cope”.
Στο ρεπορτάζ της εκπομπής αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Ρεάλ θα ζητήσει εκτεταμένους ελέγχους ντόπινγκ σε όλες τις ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν και ιδιαίτερα στις δύο προαναφερθείσες ομάδες οι οποίες “συνεργάζονται με αμφίβολης φήμης γιατρούς”.
Αυτό αφορά κυρίως τις “νυχτερίδες” που φημολογείται ότι παίρνει “ιατρικές” συμβουλές από τον Εουφεμιάνο Φουέντες, που έχει χαρακτηριστεί “βασιλιάς του ντόπινγκ” στην Ισπανία. Στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα απαγορευμένων ουσιών στην ποδηλασία, χωρίς πάντως να έχει αποδειχθεί κάτι εναντίον του.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν έντονη. Ο σύλλογος της Καταλονίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: “Απαντώντας στο υπονομευτικό ρεπορτάζ του σταθμού Cadena Cope το βράδυ της Κυριακής, η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι δεν έχει καμία σχέση με γιατρούς που προμηθεύουν απαγορευμένες ουσίες. Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με το fair play και την υγεία της ευγενούς άμιλλας που προωθεί ο σύλλογός μας”
Η Μπαρτσελόνα ζήτησε άμεση ανάκληση των σχολίων που ακούστηκαν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το νομικό της τμήμα εξετάζει τρόπους για να υπερασπιστεί την υπόληψη του κλαμπ.
Η πλευρά της Βαλένθια αρκέστηκε να αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τον Φουέντες και ξεκαθάρισε ότι θα τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.
enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου