Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γαλλία: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σύνοδος eG8


Γαλλία: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σύνοδος eG8Δύο μέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής των πλουσιότερων χωρών G8 στην πόλη Ντοβίλ το Παρίσι ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια άλλη «συνάντηση κορυφής»,
νέου τύπου, την eG8, αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες.
Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται μια τέτοια συνάντηση, για την οποία αναμένονται στο Παρίσι όλα τα μεγάλα ονόματα του Διαδικτύου.
Ήταν προσωπική θέληση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο συνδυασμός των δύο συναντήσεων την ίδια εβδομάδα, με απώτερο σκοπό να μεταβεί στη Ντοβίλ αντιπροσωπεία της eG8, για να υποβάλει τις προτάσεις της στους πλανητάρχες της G8, που ξεκινάει την Πέμπτη.
Οι εργασίες της διήμερης συνάντησης eG8 ξεκινούν αύριο, στους κήπους των Τουϊλερί δίπλα από το μουσείο του Λούβρου, όπου έχουν στηθεί ειδικές σκηνές για την όλη διοργάνωση.
Η πρωτοφανής αυτή οργάνωση στους κήπους, αναμένεται ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό νεολαίων, φανατικών του Ιντερνετ, οι οποίοι θα προστρέξουν με την ελπίδα να δούν από κοντά μερικά από τα είδωλά τους όπως η διευθύνουσα σύμβουλος του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, τον Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, τον συνιδρυτή Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τον Τζίμι Γουέιλς, της Διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, και τον Τζακ Μα της Alibaba, μιας κινεζικής εταιρίας που ειδικεύεται στις συναλλαγές επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου.
Παρόντες θα είναι και οι επικεφαλής πολλών γαλλικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών κ.ά., όπως ο διευθυντής της Orange Στεφάν Ρισάρ, της Free, Ζαβιέ Νιελ, ο Μαρκ Σιμονσινί κι ο Ζακ Αντουάν Γκρανζόν, ιδρυτής του ιδιωτικού δίκτυο πωλήσεων Vente-privee.
Στη συνάντηση αυτή, οι εργασίες θα στραφούν γύρω από τον ρόλο που μπορεί να παίξει το Διαδίκτυο στην οικονομική ανάπτυξη, την ικανότητά του να επιφέρει αλλαγές παγκοσμίως, ή ακόμα να ενθαρρύνει στη δημιουργία επιχειρήσεων.
Η έννοια » ουδετερότητας » αλλά και το μέλλον του Διαδικτύου πιστεύεται ότι θα τροφοδοτήσουν σοβαρές συζητήσεις, καθώς και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, τα συγγραφικά δικαιώματα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Η συνάντηση eG8 θεωρείται σημαντική πρόκληση για τους γάλλους διοργανωτές.
Πιστεύουν ότι εάν οι ηγέτες της ομάδας G8 δείξουν ενδιαφέρον και λάβουν υπόψη τους τα συμπεράσματα της eG8, αυτό θα σημαίνει ότι με το αυριανό ραντεβού, θα έχουν εγκαινιάσει μια συνάντηση κορυφής νέου τύπου.



tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου