Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

H Bebe στην Αθήνα

Για μία και μοναδική εμφάνιση η αγαπημένη Ισπανίδα καλλιτέχνης στο "Αθηνών Αρένα".



Η Bebe είναι μία Ισπανίδα τραγουδίστρια από την Valencia, γνωστή για τα ανοιχτόμυαλα, άμεσα, ειλικρινή και αιχμηρά τραγούδια που πάντα παρουσιάζει με ένα μοναδικό ποιητικό άγγιγμα.

Το 2004, η Bebe τραγούδησε τους διάσημους στίχους “Malo, malo, malo eres; no se daña a quien se quiere. Tonto, tonto, tonto eres; no te pienses mejor que las mujeres” (Bad, bad, you are a bad boy; don’t you hurt the one you love. Fool, fool, you’re a fool; don’t you think that you’re better than women.) Στίχους από το εντυπωσιακά δυνατό τραγούδι “Malo” (Bad), το πρώτο single από το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ της “Pafuera Telaranas” (Out With The Cobwebs), ένα τραγούδι που μιλάει για την βία εναντίον των γυναικών. Το single έγινε πολύ γρήγορα τεράστια επιτυχία και σκαρφάλωσε στην κορυφή των chart σε όλο το πλανήτη.

Το “Pafuera Telaranas” χάρισε στην Bebe το πρώτο Ondas Award ως Breakthrough Artists το 2004. Ακολούθησαν 5 υποψηφιότητες για Grammy το 2005 (Record Of The Year, Song Of The Year για το “Malo”, Album Of The Year, Best Female Pop Vocal Album και Best New Artist). H Bebe παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία Best New Artist και έγινε η πιο πολυσυζητημένη Latin καλλιτέχνης της Αμερικής. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε επίσης και με 4 Premios de la Musica (τα πιο σημαντικά εθνικά βραβεία της Ισπανίας) για Best Pop Album, Breakthrough Author, Breakthrough Artist και Best Video Clip. To 2006, βραβεύτηκε με τα Extremadura Creation Award, The Woman and Media Award και Border Breakers Award για τις πωλήσεις και την άνοδο του άλμπουμ στα chart των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το “Pafuera Telaranas” πούλησε περισσότερα από 500.000 άλμπουμ στην Ισπανία, ανέβηκε στο Νο 1 και έγινε πλατινένιο. Παρέμεινε δε στο Top 10 για 100 συνεχής εβδομάδες. Έγινε «Χρυσό» σε τέσσερις χώρες : Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Αργεντινή και Κολομβία. Και επίσης είχε εντυπωσιακές πωλήσεις στην Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ελβετία, Χιλή και Μεξικό. Ήταν στο Νο 1 του iTunes chart και του CMJ New World Music Chart.

Με την επιτυχία του “Pafuera Telaranas” στο ‘μανίκι της’, η Bebe ξεκινάει μία ‘ατελείωτη’concert tour σε Ισπανία, Ευρώπη και Αμερική. Από το Popkom στο Βερολίνο μέχρι το Womad, από το LAMC στην Νέα Υόρκη μέχρι το Midem στις Κάνες και με δεκάδες ημερομηνίες σε όλη την Αμερική ( Miami, Chicago, San Francisco, los Angeles, San Diego, etc)

Στις 27 Ιουνίου του 2006, στο απόγειο της δημοτικότητάς της, η Bebe ανακοινώνει την προσωρινή της απόσυρση από την μουσική βιομηχανία. Στην διάρκεια του «μουσικού διαλείμματος», η Bebe αρχίζει να εμφανίζεται σαν ηθοποιός και να ερμηνεύει εξέχοντες ρόλους σε ταινίες γνωστών και περίβλεπτων σκηνοθετών : ‘La education de las hadas’ (Fairies’ Education) του Jose Luis Cuerda, ‘El oro de Moscu’(Moscow’s Gold) του Jesus Bonilla, ‘Al sur de Granada’ (South Of Granada) του Fernando Colomo, ‘Entre cien fuegos’ (Between Hundred Fires) του Inaki Eizmendi, ‘Caotica Ana’ (Chaotic Ana) του Julio Medem και ‘Busco’ (I’m Searching) μία μικρού μήκους ταινία όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Imanol Arias για την καμπάνια της Amnesty International Control Arms.

To 2007, η Bebe κέρδισε το Goya Cinema Award για το Best Original Song με το τραγούδι ‘Tiempo Pequeno’ (Small Time) από την ταινία ‘La education de las hadas’. Μετά από αυτό η Bebe αποφάσισε να ξεκουραστεί. Ανέβηκε στο van της και πήγε μακριά, πολύ μακριά…για να πάρει λίγο φρέσκο αέρα.

Επέστρεψε ανανεωμένη, ήρεμη, ‘επαναφορτισμένη’, με το σημειωματάριό της γεμάτο νέα τραγούδια.

Μετά από πέντε χρόνια επέστρεψε με το πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ ‘Υ’. Η δημιουργική διαδικασία του νέου της άλμπουμ υπήρξε ένα μακρύ και συναισθηματικό ταξίδι μέσα στην απόλυτη απομόνωση. Κάθε τραγούδι στο άλμπουμ, παρουσιάζει μία διαφορετική διάθεση και κατάσταση του ταξιδιού της. Τον Μάιο του 2008 η Bebe αποφάσισε να συναντήσει τον παραγωγό Carlos Jean (που υπήρξε παραγωγός και του πρώτου άλμπουμ) στο Cadiz, στην Ισπανία. Μαζί πειραματίστηκαν σε ήχους και στοιχεία όπως η γη, ο αέρας, η θάλασσα, η νύχτα…όλα αυτά που συσχετίζονται με τις διαθέσεις των τραγουδιών.

Στο τέλος του 2008, η Bebe συγκέντρωσε την ίδια ομάδα που είχε και στο πρώτο της άλμπουμ και περιλάμβανε τους μουσικούς (Guille, Javi, Omar, Johnny, Cata, Berni, Paquito), τους manager Pito και Puri και τον sound engineer Jose Luis Crespo. Αυτή η δεμένη ομάδα ολοκληρώνει την μουσική οικογένεια της Bebe.

Είναι ένα περιβάλλον όπου η φιλία, η εργασία και η στοργή ανθίζουν και όπου η οικογένεια παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την Bebe. Η τραγουδίστρια-συνθέτης που μεγάλωσε στην Zafra και το Montijo της δυτικής Ισπανίας, και παρέμεινε πολύ δεμένη με τον τόπο της, την οικογένεια της και τους ανθρώπους της, είναι έτοιμη να επιχειρήσει μία νέα περιπέτεια, με ένα νέο άλμπουμ, νέα τραγούδια και νέες προσδοκίες. Θεωρώντας τον εαυτό της τυχερό και χαρούμενο που επιστρέφει μαζί με τους ανθρώπους της, η Bebe αντιμετωπίζει την νέα φάση της καριέρας της με αναστάτωση και συγκίνηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

06/05/2011

Αθηνών Αρένα

Τιμή εισιτηρίου: € 30



men24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου