Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες


 
 
Η φθινοπωρινή κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει από τα δυτικά της χώρας και θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα κυρίως από το βράδυ του Σαββάτου.


Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, ενώ στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς, με ενίσχυση τη νύχτα σε θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 15 έως 22 στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 24 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με σφοδρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προειδοποιεί -με έκτακτη ανακοίνωσή του- το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγη:
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου