Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο στοιχίζει 3,59 λίρες

Ενα πραγματικό σοκ για τους Βρετανούς μπον βιβέρ, αλλά και για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των καλών και συνήθως ακριβών κρασιών
αποτέλεσε η διαδικασία αξιολόγησης      κρασιών από ειδικούς οινολόγους που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία. Με τη γνωστή μέθοδο της δοκιμής, οι ειδικοί κριτές του διεθνούς διαγωνισμού (International Wine and Spirit Competition) κλήθηκαν να επιλέξουν το καλύτερο κόκκινο κρασί για δείπνο που πωλείται σήμερα στην αγορά.
Στην «σκληρή» δοκιμασία συμμετείχαν μερικά από τα πιο φημισμένα οινοποιεία με τα δημιουργήματά τους και στο τέλος ξεχώρισαν τα καλύτερα. Μάρκες όπως το Costa di Bussia Barolo Riserva DOCG του 2005, ή το tag’s Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 2009, αμφότερα στην κατηγορία τιμής άνω των 30 λιρών στη Βρετανία, πέρασαν στον «τελικό».
Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης όμως οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως ένα από τα καλύτερα κρασιά στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Toro Loco Tempranillo του 2011, που παρασκευάζεται από το οινοποιείο Utiel-Requena στη Βαλένθια της Ισπανίας! Ένα κρασί που παρασκευάζεται ειδικά για την αλυσίδα discount σούπερ μάρκετ Aldi και πωλείται έναντι μόλις 3,59 λιρών στα ράφια των καταστημάτων!

Πηγη
troktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου