Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο Λαζόπουλος της Ιταλίας κατεβαίνει στις εκλογές

Ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες


Έγινε κωμικός από καθαρή τύχη, απέκτησε φανατικούς θαυμαστές λόγω του καυστικού του χιούμορ, όρισε τη «V-Day» («Vaffanculo Day»), την οποία αφιέρωσε εξαιρετικά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και μετά την επιτυχία του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του οποίου ηγείται τρομοκρατεί τη δικομματική κυριαρχία, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεύτερο αν γίνονταν τώρα εκλογές στην Ιταλία.

Το πολιτικό φαινόμενο της γειτονικής χώρας, ο Γενοβέζος αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και υποστηρίζει ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού», ενώ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες οι οποίοι «δέχονται άδικα κατηγορίες από τον ευρωπαϊκό Τύπο».

«Για να ζει κανείς πρέπει να έχει αυξημένη την αίσθηση του χιούμορ και η πολιτική είναι μέρος της ζωής μας», απαντά στο γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Στο ότι πολλοί Έλληνες τον συγκρίνουν με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκείνος απαντά:

«Δεν γνωρίζω το πρόγραμμά του. Επαναλαμβάνω όμως ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν ανήκει ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά. Ξεπερνά κάθε ιδεολογικό διαχωρισμό» και για το ευρώ λέει χαρακτηριστικά: «Το ευρώ δεν πρέπει να είναι ταμπού. Η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα δεν σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη. Στα 17 κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα 7, ανάμεσά τους και η Μεγάλη Βρετανία, δεν έχουν ευρώ.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για την ιταλική κυβέρνηση να ορίσει τα πλην και τα συν της παραμονής στο ευρώ και να παρουσιάσει ένα plan B σε περίπτωση που η χώρα πρέπει να βγει από αυτό. Δεν μπορεί να υποστηρίζεται ότι η παραμονή στο ευρώ είναι η μόνη λύση».

Και στέλνει μήνυμα στους Έλληνες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι πολύ που αυτός ο υπέροχος λαός έγινε πειραματόζωο της διεθνούς χρηματοοικονομίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δέχεται τόσες κατηγορίες από τον ευρωπαϊκό Τύπο. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι πορτογαλικό, ιρλανδικό, ισπανικό, ιταλικό, ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στη δίνη των οικονομικών δυνάμεων και θα είναι η πρώτη που θα βγει από αυτή».

Πηγη:
newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου