Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: Θα πουληθούν και ακατοίκητα νησιά

Η Ελλάδα πρέπει να ανασάνει, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde τονίζοντας ότι «εάν κάνουμε τη δουλειά μας τότε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και -όπως μεταδίδει η Le Monde- ανέφερε ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης ακατοίκητων νησιών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: “Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός απο ορισμένα. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπο την προυπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας μερικά απο αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα αλλά για την μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαια τιμή”.
«Η Grexit, όπως την αποκαλούν, ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επιζήμια για την Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Σαμαράς στη γαλλική εφημερίδα και συμπληρώνει: «θα οδηγήσει σε επιπλέον μείωση του βιοτικού μας επιπέδου κατά 70%, ενώ έχει ήδη μειωθεί κατά 35%. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει αυτό το σοκ. Καμία δημοκρατία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει»
«Οι κοινωνικές αναταράξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και θέλω να προσθέσω επίσης την αντίδραση των χρηματαγορών που θα περίμεναν την έξοδο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δημιουργώντας ντόμινο», κατέληξε.

Πηγη:
troktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου