Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νέα εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, το νότιο και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε σήμερα Κυριακή.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που έρχεται θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Γενικά αίθριος είναι ο καιρός στην Αττική με την θερμοκρασία να φθάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονίας θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (11/02), περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, το Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Πολύ γρήγορα από τα δυτικά θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα του Αιγαίου και της Θράκης όπου το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, θα σημειωθεί παγετός.

Την Τρίτη (12/02), στα δυτικά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά τόπους πυκνότ3ερες κυρίως στα ηπειρωτικά, με λίγες τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 6 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός.

Την Τετάρτη (13/02), νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το επόμενο διήμερο (14/02 – 15/02), προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που θα είναι σημαντικότερα στα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, στη διάρκεια της Παρασκευής θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα δυτικά και βόρεια.

Πηγη:
madata.gr