Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πήρε τον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης

Το ελληνοτσεχικό fund Emma Delta που αποτελούσε τον μοναδικό υποψήφιο για τον Ομιλο, συμφώνησε με την απαίτηση της πολιτείας να αυξήσει την προσφορά στα 652 εκατ. ευρώ
(όχι 622 που είχε αρχικά προσφέρει) κάνοντας... χρήση της προθεσμίας που είχε δώσει το ΤΑΥΠΕΔ για να αυξηθεί η προσφορά στο παραπάνω νούμερο ώστε να πάρει το 33% του ΟΠΑΠ.
«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο είναι πολλαπλά. Αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται για πρώτη φορά πέραν του τιμήματος αγοράς και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο», είπε ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.
Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό σχήμα το οποίο πήρε τον ΟΠΑΠ, αποτελείται από την οικογένεια Μελισσανίδη (ο γιος είναι αυτός που εμφανίζεται), τον Τσέχο επενδυτή Γίρι Σμετς, του PPF Group ενώ ένα μικρό ποσοστό υπάρχει από την ιταλική Lotomattica και την οικογένεια Κοπελούζου.

Πηγη:
gazzetta.gr