Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

« ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ »



 Η διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων βρίσκεται τόσο στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού όσο και σε αυτό του εθνικού.

       Ξεκινά από τα απορρίμματα που μπορούμε να ρίχνουμε καθημερινά στους κάδους και μπορεί να φτάσει μέχρι την αποφυγή διαρροής διασταλλαζόντων υγρών στο υπέδαφος, από χωματουργικές εργασίες και μονώσεις διαφόρων χώρων.
      Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας να προβούμε σε ενέργειες για να προστατέψουμε το περιβάλλον και να το κρατήσουμε υγιές, σήμερα μας δίνετε η δυνατότητα να στραφούμε σε συστήματα όπως η οικιακή  κομποστοποίησης. Το σύστημα αυτό αποτελεί έναν τρόπο που απαλλασσόμαστε από τα υπολείμματα  της κουζίνας, τα απομεινάρια των τροφών ακόμα και από το κομμένο γρασίδι και τα απορρίμματα του κήπου.
      Πολύς κόσμος αρχικά, επέλεξε να μην κομποστοποιεί, λόγω των προβλημάτων με τα παράσιτα και τα κατοικίδια, με τις οσμές και την έλλειψη χρόνου για την τακτική συντήρηση του κομπόστ.
      ΄Ομως στις μέρες μας έχουν εφευρεθεί επαναστατικοί κάδοι απορριμμάτων και κάδοι μπαζών, τόσο για οικιακή χρήση αλλά και για μεγαλύτερες μονάδες όπως νοσοκομεία, εργοστάσια κ.α. χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν τα απορρίμματα στην εκάστοτε χωματερή.
        Από μια σκοπιά οι χωματερές αποτελούν ένα μέρος μόνο του προβλήματος των απορριμμάτων αφού επιβαρύνουν μολυσματικά τον πλανήτη μας.
        Στο εξωτερικό όρχησαν να γίνονται αλματώδη βήματα και να αναπτύσσετε σε μεγάλο βαθμό η καύσιμη βιομάζα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που εχει εθεργετικες συνεπειες για το περιβάλλον, όπως επίσης και η παραγωγή βιομάζας από αστικά απόβλητα αποτελεί κι αυτό ένα σημαντικό βήμα για ένα γόνιμο και οικονομικό οικολογικό περιβάλλον.
        Η βιομάζα, για παράδειγμα, μπορεί να προέλθει από την καλλιέργεια βιολογικών φυτών, όπως είναι ο ευκάλυπτος, ο οποίος έχει γρήγορη ανάπτυξη, μπορεί να τον καλλιεργήσει ο καθένας, απαιτεί ελάχιστη εργατική απασχόληση, υλοτομείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού αναβλαστώνεται συνεχώς αλλά κυρίως σώζει τη δασική χλωρίδα και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.
       Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ξυλεία ή ως πρώτη ύλη για χαρτοπολτό.
           

                                                                            Ενημερωμένος  Πολίτης