Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σοκ στην Κατερίνη με το θάνατο της 29χρονης λεχώνας - ''Στο βιβλιάριό της έγραφε ότι ήταν αλλεργική'' λένε οι συγγενείς

Πολυοργανική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα λόγω της ανακοπής είχε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη ανακοπή εξαιτίας αλλεργικού σοκ, μετά τον τοκετό, στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο έδωσαν μάχη για να αντιστρέψουν την κρισιμότητα της κατάστασή της, αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.Οι συγγενείς της κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης αφού όπως υποστηρίζουν η 29χρονη τους είχε ενημερώσει πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση που της χορηγήθηκε. «Ξέρω ότι πάνω στο βιβλιάριο ή στο χαρτί του ασθενή υπήρχε με μαύρα ή κόκκινα γράμματα ότι η ασθενής είναι αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κατά τη δικιά μας άποψη ένα ιατρικό λάθος το οποίο είναι κρίμα σε ένα δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνει» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο θείος της 29χρονης, Ηρακλής Τσίντζιρας.
Η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Γ. Παναγοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας του θύματος, η άτυχη γυναίκα είχε ενημερώσει το νοσοκομείο και τους γιατρούς ότι έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη αντιβίωση και τα παράγωγά της. Η  οικογένεια θα αναθέσει και σε δικό της ιατροδικαστή να δώσει απαντήσεις στα αμέτρητα ερωτήματα για το θάνατο της 29χρονης, όπως τόνισε η δικηγόρος.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και το υπουργείο Υγείας, που έδωσε εντολή ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν όλα. Ήδη διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ η οικογένεια της 29χρονης δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

 https://seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου