Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Το Συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Mε τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα κορυφωθεί ο εορτασμός για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Την Κυριακή, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 09:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, από σήμερα (Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019) έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από αύριο έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί
«Αίαντες»-αύρες ρίψης νερού, 24ωρη αστυνομική περιφρούρηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αστυνομικοί κλοιοί γύρω από κυβερνητικά κτήρια, 17 κλούβες περιμετρικά της αμερικανικής πρεσβείας, παρακολούθηση… βενζινάδικων και απόσυρση κάδων απορριμμάτων. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, μετά και τη δεύτερη σύσκεψη επικεφαλής αξιωματικών στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα οχήματα ρίψης νερού θα ενεργοποιηθούν και πάλι και θα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η κίνηση και χρησιμοποίηση τους θα κριθεί ανάλογα με τα επεισόδια που θα προκληθούν. Πέρσι είχαν χρησιμοποιηθεί κάνοντας ρίψεις εναντίον νεαρών που βρίσκονταν στον περίβολο του Πολυτεχνείου και προέβαιναν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Μετά τα όσα έχουν συμβεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το τεταμένο κλίμα που επικρατεί, αποφασίστηκε η 24ωρη περιφρούρηση του, η οποία θα ενισχυθεί το Σαββατοκύριακο. Ανάλογα μέτρα θα ισχύουν για τη Νομική Σχολή και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σε αστυνομικό κλίμα θα βρίσκονται και αρκετά κυβερνητικά κτήρια. Η αμερικανική πρεσβεία, στην οποία θα καταλήξει η πορεία, θα περιστοιχιστεί από 17 αστυνομικές κλούβες.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, πέρα από τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αποθηκών κατασκευής μολότοφ στην περιοχή των Εξαρχείων, θα… επιτηρήσουν πρατήρια υγρών καυσίμων σε κρίσιμες περιοχές, καθώς πέρσι είχε παρατηρηθεί π προμήθεια βενζίνης για την κατασκευή βομβών μολότοφ και είχαν γίνει συλλήψεις. Παράλληλα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έστειλε εγγράφως στον Δήμο Αθηναίων αίτημα για την απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων από σημεία όπου θα περάσει η πορεία και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και την απομάκρυνση οικοδομικών υλικών από σημεία έργων, προκειμένου να μην αποτελέσουν πολεμοφόδια για επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Στην υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί, ωστόσο ο σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται καθημερινά με αναδιάταξη και αναδίπλωση των αστυνομικών δυνάμεων.

https://www.tromaktiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου