Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Είδαν για πρώτη φορά άλλους ανθρώπους!

Μία φυλή ιθαγενών που δεν έχει έρθει ποτέ ξανά σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο εντοπίστηκε σε προστατευμένη περιοχή του Αμαζονίου! Το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές του Περού κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ ανθρωπολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά των ιθαγενών αυτών.

Η μέχρι σήμερα άγνωστη φυλή εντοπίστηκε κοντά σε δασικό φυλάκιο για την αποτροπή της παράνομης υλοτομίας στην προστατευόμενη περιοχή Nahua Kugarakori Nanti, στο νοτιοανατολικό Περού.

Στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ερευνητές και μέλη του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη των Άνδεων και του Αμαζονίου (INDEPA) προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους αυτούς.

Οι ιθαγενείς είναι ημίγυμνοι και ξυπόλυτοι, ενώ άνδρες και γυναίκες φορούν τον ίδιο τύπο ενδύματος κάτω από την μέση. Επίσης, οι άνδρες φέρουν ένα είδος σκουλαρικιού στην μύτη, ενώ στο βίντεο διακρίνονται καλύβες φτιαγμένες από φύλλα φοίνικα και ζαχαροκάλαμου, βέλη και χειροποίητα εργαλεία και σκεύη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του INDEPA, Mayta Capac Alatrista, πρόκειται για φυλή νομάδων η οποία πλησίασε κοντά στον Αμαζόνιο για να βρει τροφή.

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου