Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ανεμοστρόβιλος πήρε στέγες στην Ηλεία

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσαν στη Δυτική Ελλάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Στην Ηλεία, σφοδρός ανεμοστρόβιλος με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα πήρε τις στέγες σπιτιών, ξερίζωσε δέντρα, ενώ κινδύνευσαν και άνθρωποι. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στις περιοχές Τραγανό και Στρούσι, όπου δύο σπίτια καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μείνουν άστεγοι.

Νωρίτερα στα Γιάννενα πλημμύρισαν δρόμοι και δεκάδες σπίτια, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες. Οι δρόμοι στην περιοχή μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί, ενώ μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις.

Μεγάλες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από την υπερχείλιση του Καλαμά, ενώ και στο νησί της Λίμνης πλημμύρισαν σπίτια. Η Εγνατία Οδός κόπηκε στα δύο,  στο ύψος της Πεδινής, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα προς Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας.

Δρόμοι πλημμύρισαν και στην Πάργα, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και τέσσερις για πλημμυρισμένα καταστήματα.

Στο έλεος ισχυρών ανέμων βρέθηκαν και τα Τρίκαλα. Μάλιστα από την ένταση του ανέμου, αλλά και λόγω της παλαιότητας και διαβρώσεων, έπεσε μαντρότοιχος 20 μέτρων σε πρώην στρατόπεδο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεμένα στο λιμάνι της Ζακύνθου παραμένουν τα πλοία για την Κυλλήνη. Στο Βόρειο Αιγαίο δεν γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας, ενώ δεν φεύγουν από τον Πειραιά τα μικρά σκάφη για τη Σαλαμίνα.


star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου