Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορία και μύθοι για τη Δούκισσα της Πλακεντίας

Τη Δούκισσα της Πλακεντίας οι Αθηναίοι στα μέσα του 19ου αιώνα την ονόμαζαν Δουκέσα της Πιατσέντσας, Την αντιμετώπιζαν με φόβο και δέος και έπλεξαν  γύρω από τη ζωή της πολλούς μύθους.


Κάποιες από τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης της Δούκισσας της Πλακεντίας στην Ελλάδα,  θα προσπαθήσει να αναδείξει  η έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, έως τις  13 Φεβρουαρίου 2011.

 Ήταν προσωπικότητα αμφιλεγόμενη εξαιτίας του τρόπου ζωής , του είδους και της έκτασης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Ήταν θρύλος για την εποχή της.

 Η Sophie de Marbois είχε καταγωγή από την Αμερική, ο έγγαμος βίος της εξελίχθηκε στη Γαλλία και αργότερα ήρθε η εγκατάστασή της στην Αθήνα, του Όθωνα. Η φιλανθρωπική της δράση και η επιχειρηματική της δραστηριότητα θα παρουσιαστούν μέσα από έργα τέχνης, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες συγχρόνων της. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι μεταγενέστερες μυθιστορηματικές αποδόσεις της ζωής της, που συνέβαλαν όχι μόνο στη διατήρηση της φήμης της, αλλά κυρίως στη διαιώνιση του μύθου της.

star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου