Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μια Βασίλισσα ετών 109!


Μια Βασίλισσα ετών 109! (videos)
 Ρεάλ Μαδρίτης, η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα στην Ιστορία βάσει τίτλων, με τους απανταχού Μαδριλένους να ελπίζουν στην άμεση επιστροφή των «μερένχες»
στην κορυφή έπειτα από μια περίοδο ανομβρίας.
Στις 6 Μαρτίου του 1902 ιδρύθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης και οι άνθρωποι που υλοποίησαν το όνειρο της δημιουργίας αυτής της ομάδας πριν από ακριβώς 109 χρόνια, δεν θα μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να φανταστούν πόσο πολύ θα εξελισσόταν ο μύθος της «Βασίλισσας».
Από τον Αλφρέντο ντι Στέφανο και τον Φέρεντς Πούσκας, στον Ζιντάν, τον Ραούλ και τους… Ρονάλντο, οι πρωτευουσιάνοι ήταν πάντοτε η ομάδα που συγκέντρωνε την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, κατακτώντας κατά δεκάδες τους τίτλους σε κάθε διοργάνωση.
Με ορμητήριο το «Μπερναμπέου» σάρωνε τα πάντα!
Έχοντας ως ιστορική έδρα το αξεπέραστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χτισμένο το 1944, οι «μερένχες» έχουν πανηγυρίσει περισσότερους από 70 τίτλους σε κάθε διοργάνωση, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε, ο μύθος της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπεράσε γρήγορα το στενό πλαίσιο της Ισπανίας και κατέκτησε ολόκληρη την Ευρώπη από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Μια αέναη τροπαιοθήκη
Η Ρεάλ πρόσφατα ψηφίστηκε ως το κορυφαίο κλαμπ παγκοσμίως για τον 20ό αιώνα, ενώ από τα πρώτα χρόνια κιόλας κατάφερε να είναι η πρωταγωνίστρια σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετείχε. Συνολικά στην ιστορία της έχει κατακτήσει 31 πρωταθλήματα Ισπανίας, 17 Κύπελλα, 8 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 9 Champions League, 2 Κύπελλα UEFA, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 3 διεθνείς τίτλους, αλλά και άλλους μικρότερης σημασίας… Πρόκειται δηλαδή για μια πραγματική βασίλισσα της Ευρώπης, που από την πρώτη κιόλας παρουσία της στα γήπεδα έμαθε να νικά.
Πλούσια, με λάτρεις ως τα βάθη της Ασίας!
Φυσικά, πάντοτε η Ρεάλ ήταν εύρωστη οικονομικά ομάδα και είχε τη δυνατότητα να προσεγγίζει μεγάλους άσους της μπάλας, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει μέσα στο Top-10 των πλουσιότερων συλλόγων παγκοσμίως με ετήσια έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Άλλωστε, εκατομμύρια είναι και οι φίλοι της ομάδας, σε κάθε γωνιά της Γης, με τον θρύλο των Μαδριλένων να φτάνει μέχρι και τα βάθη της Ασίας μετά τα ταξίδια της Ρεάλ στις αρχές της νέας χιλιετίας…
Ο Ραούλ και η παρέα… γαλαξιακών αστέρων!
Ο μεγαλύτερος θρύλος στην ιστορία της Ρεάλ είναι ο μεγάλος Ραούλ Γκονζάλεζ, ο οποίος είναι πρώτος στην ιστορία της ομάδας σε συμμετοχές με 741 σε 16 χρόνια, ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος σκόρερ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τον Ραούλ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μετά το millennium πλαισίωναν κορυφαίοι άσοι, μετατρέποντας την ομάδα σε… μεικτή κόσμου, με παίκτες όπως οι: Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο και άλλοι.
Από τις επιτυχίες στην ανομβρία…
Όλοι αυτοί κατέκτησαν τρία Champions League, το 1998, το 2000 και το 2002, χρονιά στην οποία η Ρεάλ κατέκτησε και τον τελευταίο της ευρωπαϊκό τίτλο. Μάλιστα εκτός αυτού, τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να φτάσει ούτε στα προημιτελικά, και ο τίτλος του «loser» φλερτάρει επίμονα με τη σύγχρονη «Βασίλισσα». Μάλιστα εκτός των ευρωπαϊκών, ανάλογα είναι τα πράγματα και στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου η Ρεάλ έχει πανηγυρίσει μόλις τέσσερις τίτλους την τελευταία δεκαετία, με τη μισητή της αντίπαλο Μπαρτσελόνα να την προσπερνά.
…και ξανά προς τη δόξα!
Πλέον εν έτει 2011 η Ρεάλ, έχοντας ως αρχιτέκτονα τον φημισμένο Ζοζέ Μουρίνιο, φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα τόσο στις εγχώριες κατακτήσεις τίτλων όσο και στο πολυπόθητο Champions League. Άλλωστε οι «Βασίλισσες» ξέρουν να επιστρέφουν πάντα ισχυρότερες…

gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου