Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έρχεται… χιονιάς!-Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα


Με… πολικές θερμοκρασίες θα πετάξουμε την Κ. Δευτέρα τον χαρταετό, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις ακόμα και στα νησιά, τα μποφόρ θα φτάσουν τα 10, ενώ ο υδράργυρος θα «πιάσει» ακόμα και τους -12!

Αναλυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση από τα βόρεια, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα κορυφωθούν την Τρίτη, οπότε χιόνι θα πέσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο θα γίνουν αισθητά όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ της κεντρικής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σε δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, και βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Μάλιστα, λευκές νιφάδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στο λεκανοπέδιο της Αττικής το βράδυ της Δευτέρας, αρχικά στα βόρεια του νομού (Πάρνηθα και Πεντέλη) και στη συνέχεια στα βόρεια προάστια. Την Τρίτη χιόνι θα πέσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρχει παγετός και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη. 
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου