Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σε λάθος παραλήπτη τα sms για το τέλος ακινήτων


Έχει τρελάνει κόσμο το Υπ. Οικονομικών το τελευταίο διάστημα και η αιτία δεν είναι μόνο τα αλλεπάλληλα μέτρα και οι φόροι.


Ο νέος λόγος είναι ότι ακόμα και τα sms που στέλνουν οι φορολογούμενοι για να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων ή για να ενταχθούν στον μειωμένο συντελεστή, πηγαίνουν τελικά σε λάθος παραλήπτη και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό όμως δεν προέκυψε τυχαία, αφού από τη μια οφείλεται στον λάθος τρόπο με τον οποίο καταγράφουν τα στοιχεία τους στο sms οι φορολογούμενοι, ενώ από την άλλη τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό, στον οποίο αποστέλλονται τα μηνύματα,  τον κατέχουν και άλλοι δύο συνδρομητές.

Μάταια αναμένουν λοιπόν αρκετές χιλιάδες φορολογούμενοι την απάντηση για το αν έχουν εξαιρεθεί ή αν έχουν ενταχθεί  στο χαμηλό συντελεστή υπολογισμού του τέλους ακινήτων, αφού το μήνυμα τους δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια υπηρεσία.

Το θέμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν, κοινοποιώντας ενδεχομένως νέες οδηγίες προς τους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, όσοι δικαιούνται εξαίρεση από το τέλος ή μειωμένο συντελεστή πρέπει έως τις 2 Οκτωβρίου να στείλουν sms στον αριθμό 54160, αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ αφήνοντας κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία.



Αν το πετύχουν παίρνουν και απάντηση, αλλιώς πάει και το μήνυμα χαμένο.


Πηγη:
star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου