Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ο εφοπλιστής Πιστιόλης αγόρασε 120 στρέμματα από το κτήμα Μαυρολέοντα

Οι παλιοί κάτοικοι στο Πόρτο Χέλι λένε ότι όταν ο Μπλούης Μαυρολέων στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ήρθε στην περιοχή και επέλεξε να αγοράσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια τεράστια έκταση χιλίων στρεμμάτων, κάποιοι ντόπιοι γέλαγαν.



Αναρωτιούνταν τι στο καλό ήθελε τόση γη στην περιοχή τους ένας Ελληνας εφοπλιστής που έμενε μόνιμα στο Λονδίνο, αγνοώντας τότε πολλοί την έννοια της λέξης «ιδιωτικότητα».

Ο Μανώλης-Βασίλης Μαυρολέων -Μπλούη τον φώναζαν οι φίλοι του- ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να δημιουργήσει στο αχανές οικόπεδο που αγόρασε. Λίγα χρόνια μετά όταν έστελνε προσκλήσεις για να μαζευτούν φίλοι και συγγενείς στο κτήμα, όλοι έλεγαν «πάμε στον παράδεισο» κι ένα μέρος αυτού του «παραδείσου» απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Πιστιόλης, πληρώνοντας ένα αντίτιμο 27.000.000 ευρώ στους κληρονόμους του Μπλούη Μαυρολέοντα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Μαυρολέοντες πουλούν κάποιο κομμάτι του τεράστιου κτήματος, αφού πριν από πολλά χρόνια ο Μπλούης Μαυρολέων είχε συμφωνήσει, έναντι άγνωστου τιμήματος, να παραχωρήσει κάποια στρέμματα στον εφοπλιστή Αλέκο Γουλανδρή.

Ανθρωποι από τον χώρο του real estate εικάζουν ότι το deal έγινε μετά από διαπραγμάτευση του εφοπλιστή με τον υιό του πατριάρχη της οικογένειας, τον Νίκι Μαυρολέοντα.

Η πώληση τμήματος του αχανούς κτήματος δείχνει τη δυναμική που έχει η αγορά, ειδικά όταν πρόκειται για μια έκταση-φιλέτο όπως αυτή στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι εφοπλιστές που διάγουν και αυτοί «χρυσές εποχές», αφού η ναυτιλία έχει πάρει πολύ τα πάνω της, επενδύουν πολύ στον χώρο των ακινήτων και ο Ευάγγελος Πιστιόλης θεωρείται από τους καλούς παίχτες. Πριν από λίγους μήνες πούλησε την εκπληκτική βίλα που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση χτισμένη στο Λαγονήσι, εισπράττοντας από τον νέο αγοραστή 12.000.000 ευρώ. Την είχε αγοράσει το 2006 και δεν την ανακαίνισε απλώς, ουσιαστικά την έχτισε από την αρχή, ενώ άγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι προθέσεις του εφοπλιστή για το νέο του απόκτημα στο Πόρτο Χέλι, αν δηλαδή θα χτίσει ή θα επιλέξει να πουλήσει πιο ακριβά σε ένα ή δύο χρόνια. Δεν είναι ο μόνος που «χτυπάει» σε αυτή την έκρηξη αγορών που βιώνει ο χώρος του real estate, αλλά είναι σίγουρα αυτός που κατάφερε να αγοράσει μέρος ενός εκπληκτικά όμορφου κτήματος, που προσφέρει τη μέγιστη ιδιωτικότητα στους ιδιοκτήτες του.

mavroleon_2
Ο Μπλούης Μαυρολέων δίπλα στη Μαρί-Σαντάλ και μια μεγάλη συντροφιά σε μεσημεριανό γεύμα στο κτήμα στο Πόρτο Χέλι

Η ιστορία

Πλησιάζοντας στη βαριά πόρτα της εισόδου στο μυθικό αυτό κτήμα, δύο μαύρα μαρμάρινα λιοντάρια στέκονται θαρρείς σαν φύλακες αυτού του ιδιωτικού παραδείσου των εκατοντάδων στρεμμάτων. Το μάτι του επισκέπτη χάνεται γρήγορα μέσα σε ελαιώνες, πορτοκαλιές και δρομάκια που οδηγούν σε περιβόλια και μικρότερες κατοικίες διάσπαρτες μέσα σε αυτό τον παράδεισο.

Ο Μπλούης Μαυρολέων μπορεί να λάτρευε την Αγγλία, αλλά κάθε καλοκαίρι ερχόταν οικογενειακώς στη μαγευτική έπαυλη της οικογένειας στο Πόρτο Χέλι, που βρίσκεται μέσα σε αυτή την τεράστια έκταση. Εκτός από την επιβλητική κύρια κατοικία, υπήρχαν και πολλοί μικρότεροι ξενώνες, για να φιλοξενούνται οι επισκέπτες της οικογένειας. Στις βεράντες οι γλάστρες με τους βασιλικούς και τις βουκαμβίλιες ανέδιδαν ένα μεθυστικό άρωμα, ενώ το υπηρετικό προσωπικό ετοίμαζε σχεδόν κάθε μέρα ελληνικά φαγητά, όπως μουσακά και γεμιστά. Υπάρχει παραλία, ιδιωτικό λιμανάκι με προβλήτα για να δένουν σκάφη καλεσμένων που έρχονται διά θαλάσσης και όλες οι σύγχρονες ανέσεις που κάνουν τη ζωή ακόμη πιο χαλαρή σ' έναν ούτως ή άλλως ευλογημένο τόπο. Εναν τόπο όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτοξευτεί και ονειρικές κατοικίες των 500 τ.μ. μέσα σε έκταση 5 στρεμμάτων πουλιούνται από 3.000.000 ευρώ και πάνω.

Christie’s και Sotheby’s

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στις αγγελίες πώλησης κατοικιών, όπως από τους Christie’s, Sotheby’s και Engel & Volkers στη συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας, τα έξι στα δέκα ακίνητα που πουλιούνται βρίσκονται στο Πόρτο Χέλι. Κάποια δεν έχουν καν τιμή, αφού αυτή ορίζεται μετά από διαπραγμάτευση και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον υποψήφιο αγοραστή και σε αυτή την περίπτωση υπάγεται και η εξοχική κατοικία του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ερμιόνη.

Σε μια έκταση άνω των 330 στρεμμάτων, ο επιχειρηματίας δημιούργησε το 2012 ένα ησυχαστήριο, με ιδιωτική παραλία, ελικοδρόμιο, ελαιώνες, διάφορα εσπεριδοειδή, συκιές, ροδιές και αμπελώνες.

Η πρώτη τιμή αγοράς που δόθηκε ήταν 30 εκατ. ευρώ, αλλά τώρα η τιμή διαπραγματεύεται με τον υποψήφιο αγοραστή που θα βρεθεί αργά η γρήγορα.

 https://www.protothema.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου