Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σύλληψη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Ως στενή συνεργάτιδα υπουργών -και όχι μόνο- παρουσίαζε τον εαυτό της μία 45χρονη συνταξιούχος του Δημοσίου, και με τον τρόπο αυτό, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες, τους αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά, τάζοντάς τους μία θέση στο Δημόσιο.


Η 45χρονη εκμεταλλευόταν την ανάγκη ανθρώπων για εργασία και ανάλογα με την περίπτωση εμφανιζόταν ως συνεργάτιδα υπουργών και ως συνεργαζόμενη με κοινοβουλευτικές ομάδες, κόμματος, που είχαν αρμοδιότητα στις προσλήψεις προσωπικού στα υπουργεία. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανιζόταν ωε πρόσωπο με «υψηλές γνωριμίες» στον κρατικό μηχανισμό και στον ΑΣΕΠ και κατάφερε να αφαιρέσει από τα θύματά της συνολικά 257.000 ευρώ, σε διάστημα πέντε ετών.

Η τακτική της δράστιδας, που ενεργούσε τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ήταν να ζητά συνήθως 6.000 από κάθε «πελάτη» της προκείμενου να τους βοηθήσει νε εργαστούν σε θέσεις του Δημοσίου, ανάλογα βέβαια με τα προσόντα τους.

Οι αστυνομικοί πάντως εκτιμούν ότι το ποσό που απέσπασε από τα θύματά της, είναι πολύ μεγαλύτερο από το προαναφερθέν, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει όλοι οι παθόντες.

Η δικογραφία που αφορά σε απάτη κατ` εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα και ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου