Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στο facebook… οι πλούσιοι ηλικιωμένοι

Στο facebook… οι πλούσιοι ηλικιωμένοι


Το 70% των ατόμων με καθαρή περιουσία άνω των 5 εκατ. δολαρίων (των αρκετά πλούσιων, δηλαδή) είναι χρήστες του Facebook ή άλλου παρόμοιου κοινωνικού δικτύου, όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της SEI Networks. Στο 70% των ατόμων που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, το 50% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί Facebook, το 37% ότι επισκέπτεται το YouTube και το 35% το LinkedIn. Τα στοιχεία έρχονται να διαψεύσουν την άποψη που είχαμε μέχρι σήμερα πως οι ηλικιωμένοι δεν χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα στον ίδιο βαθμό με τους νέους.
Στην κατηγορία των «αρκετά πλούσιων» , πάντως, η μέση ηλικία των χρηστών των κοινωνικών δικτύων είναι τα 67 έτη, σύμφωνα με τις εκθέσεις «Affluent Market Insights» που συντάσσει η Spectrem Group.
Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των Αμερικανών ενηλίκων –όλων των εισοδημάτων– που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα δεν ξεπερνά το 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία Σεπτεμβρίου της Pew. Από τα στοιχεία αυτά είναι προφανές ότι οι εύποροι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τα κοινωνικά δίκτυα από τους συνομήλικους τους που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου