Subscribe Twitter FaceBook

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εντολή Ομπάμα για έναρξη του πολέμου


Obama_large
Σε περίπτωση που ο Μουαμάρ Καντάφι δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν ως μέλος ενός διεθνούς συνασπισμού ανέφερε στο διάγγελμα του προς τον λαό της χώρας του ο Μπαράκ Ομπάμα. Ξεκαθάρισε πως η όποια δράση θα αφορά αποκλειστικά την προστασία των πολιτών και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις από τις ΗΠΑ.
Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Καντάφι αντιμετώπισε το λαό του: «Ο λαός της Λιβύης ήθελε μία κυβέρνηση που να δίνει λόγο σε αυτούς, αλλά αντιμετώπισαν τη σιδηρά γροθιά του καθεστώτος. Διπλωμάτες και αξιωματούχοι άλλαξαν στρατόπεδα, διαφωνώντας με τον Καντάφι. Έχασε την εμπιστοσύνη του λαού του και επέλεξε το δρόμο της βίαιης καταστολής. Ανθρώποι σκοτώθηκαν, νοσοκομεία δέχθηκαν επιθέσεις και ασθενείς εξαφανίστηκαν. Οι ΗΠΑ και η Διεθνής Κοινότητα επέβαλλαν γρήγορα κυρώσεις Προειδοποιήθηκε ο Καντάφι να σταματήσει ή θα λογοδοτήσει. Και πάλι επέλεξε να τα αγνοήσει όλα αυτά και να επιτεθεί στο λαό του. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Επί 10ετίες έδειχνε έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία σε βάρος και άλλων χωρών. Μόλις χτες, είπε σε μία πόλη 700.00ο ανθρώπων «δεν θα δείξουμε κανένα έλεος».

Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα κάνει αγριότητες εναντίον του λαού. Αν δεν ανταποκρινόμαστε, οι εκκλήσεις του λαού της Λιβύης θα έπεφταν στο κενό, όπως και οι αξίες μας. Για αυτό οι ΗΠΑ εργάστηκαν με τους συμμάχους και τους εταίρους για μία απάντηση μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, απαντώντας σε έκκληση της Αραβικής Διάσκεψης. Για ακόμη μία φορά ο Καντάφι μπορεί να διαλέξει: ΟΙ ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι αραβικές χώρες συμφώνησαν σε μία άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο Καντάφι πρέπει να πάρει πίσω τα στρατεύματα από τη Βεγγάζη, η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όσους την χρειάζονται. Αν δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Το ψήφισμα θα εφαρμοστεί με στρατιωτική δράση. Αύριο η Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στο Παρίσι για να συζητήσει με τους συμμάχους την εφαρμογή του ψηφίσματος.
ΟΙ ΗΠΑ δεν θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη και δεν θα πάμε πέρα από την προστασία του λιβυκού λαού. Δεν επιδιώξαμε αυτό το αποτέλεσμα, φτάσαμε εδώ λόγω των αποφάσεων του Καντάφι».


theinsider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου