Subscribe Twitter FaceBook

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

SOS εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος της Αττικής


Ποιος δεν έχει ακούσει ή εκστομίσει την φράση «πήγαινε μια βόλτα στην αγορά και θα δεις το πρόβλημα» για να περιγράψει την οικονομική δυσκινησία της αγοράς λόγω κρίσης;


Η απάντηση είναι «σχεδόν κανείς» αλλά δεν ήταν και λίγοι αυτοί που αμφισβητούσαν τέτοιες θεωρητικές τοποθετήσεις ζητώντας και συζητώντας για στοιχεία.

Μία νέα έρευνα, λοιπόν, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών έρχεται να επαληθεύσει πλήρως τις εκτιμήσεις αυτές και να φανερώσει ότι πραγματικά ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας εκπέμπει SOS!

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.111 επιχειρήσεις, οι 9 στις 10 «είδαν» στη διάρκεια του 2010 τις πωλήσεις τους να μειώνονται, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο στην μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών!


Πρόεδρος ΕΒΕΑ: "Λάθος η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης"

Με μόλις το 3% των εμπόρων να τονίζει ο τζίρος τους αυξήθηκε λόγω κρίσης και το 93% να κατηγορεί τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών αλλά και την αρνητική ψυχολογία στην αγορά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, κάνει λόγο για λανθασμένη πολιτική: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοσιονομική πολιτική. Ταυτόχρονα, με τις αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής αποδεικνύεται ότι και οι συνεχείς άτυχες δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία επέτειναν το αρνητικό κλίμα στην αγορά, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα».



star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου