Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Top 10: Οι πιο καυτές αθλήτριες ever


Οι εποχές που οι αθλητές και οι αθλήτριες αγωνίζονταν για τη διάκριση και τη δόξα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι αγωνιστικοί χώροι προσφέρουν πλέον πλούσιο… οφθαλμόλουτρο.
καθώς οι κυρίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού, αναδεικνύοντας τα καλογυμνασμένα κορμιά τους με τα όλο και πιο μικροσκοπικά ενδύματά τους.
Απόλαυσε στο δικό μας TOP 10 τις «θεές» του αθλητισμού, που κατάφεραν να προσελκύσουν τα βλέμματα (για την ακρίβεια έβγαλαν μάτια) όχι μόνο με τις επιδόσεις τους, αλλά και με τις εμφανίσεις τους εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Aρ. 10 : Blanca Vlasic


Γεννήθηκε: 8/11/1983, Κροατία
Διέπρεψε σε: Άλμα εις ύψος
Ο «χαμαιλέων» των στίβων έχει κάτι από Λίντα Εβαντζελίστα και σε κορμί και σε εμφάνιση. Μάτια γατίσια (ανάμεσα στο πράσινο και το γκρι), κορμί φιδίσιο (που φτάνει το 1.93μ.) και κάτι ακόμα: το αθλητικό της ταλέντο την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η άλτρια από την Κροατία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας επιδόσεων στο αγώνισμά της με 2,08μ. πίσω από την Στέφκα Κονσταντίνοβα με 2,09. Αν και δεν τα έχει βγάλει όλα στη φόρα -η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ περιορίζεται σε editorial μόδας- ξεσηκώνει το κοινό με τους χορούς της έπειτα από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά της.

Aρ. 9 : Tatyana Navka


Γεννήθηκε: 13/4/1975, Ουκρανία
Διέπρεψε σε: Καλλιτεχνικό πατινάζ
Πολλοί ζήλεψαν τον παρτενέρ της Ρομάν Κοστομάροφ που άγγιζε το κορμί της άλλοτε αισθησιακά και άλλοτε αποφασιστικά ελέω αθλήματος. Το δίδυμο από τη Ρωσία μας συνεπήρε με τον χορό του και απήλθε δοξασμένο κατακτώντας όλους τους αθλητικούς τίτλους και τα μετάλλια που τους συνοδεύουν. Η Τατιάνα όμως δεν άφησε παραπονεμένους τους θαυμαστές της φροντίζοντας με αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις να απολαύσουμε το καλογυμνασμένο κορμί της και το σαγηνευτικό πρόσωπο της. Εξάλλου, για τα… μάτια της ο νυν σύζυγός της, Αλεξάντερ Ζούλιν χώρισε από την γυναίκα του (Μάγια Ούσοβα) και την ερωμένη του (Οξάνα Γκρίσουκ)!

Aρ. 8 : Susan Tiedtke


Γεννήθηκε: 23/1/1969, Aνατολική Γερμανία
Διέπρεψε σε: Στίβο – άλμα εις μήκος
Την κατηγόρησαν ότι ήταν περισσότερο γνωστή για την ομορφιά της παρά για τις επιδόσεις της. Ομολογουμένως υπήρξε… τσαχπίνα όντας από τις πρώτες αθλήτριες στον στίβο που αντικατέστησαν το σορτσάκι με μπικίνι, προσφέροντας πολλές ευχάριστες στιγμές στους άνδρες θεατές αποκαλύπτοντας μέρος των οπισθίων της. Ωστόσο, την αδικούν καθώς με την ομορφιά της μόνο δεν θα ήταν σε όλους τους μεγάλους τελικούς της δεκαετίας του ’90. Κορυφαία στιγμή πάντως των εξωαθλητικών δραστηριοτήτων της αποτελεί αναμφισβήτητα η φωτογράφισή της παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ως άλλη αναδυόμενη Αφροδίτη.

Aρ. 7 : Alina Kabaeva


Γεννήθηκε: 12/5/1983, Ρωσία
Διέπρεψε σε: Ρυθμική γυμναστική
Άνθρωπος είναι και ο πρόεδρος – τι να κάνει όταν έχει τον πειρασμό δίπλα του; Όπου πειρασμός βάλτε την φωτογραφία της σαγηνευτικής αθλήτριας από την Τασκένδη, η οποία βρέθηκε από τα ταπί των γυμναστηρίων στη ρώσικη «δούμα» και από εκεί στα πρωτοσέλιδα των «κίτρινων» φυλλάδων ως το φημολογούμενο κορίτσι του Βλάντιμιρ Πούτιν. Βέβαια και ο πρόεδρος ήθελε και τα έπαθε αφού τα «μωρά» του όπως αποκαλούνται από τον ρωσικό τύπο η Καμπάεβα και οι άλλες αιθέριες υπάρξεις που έμπασε στην πολιτική, μοιάζουν να επιλέχθηκαν έπειτα από κάστινγκ. Όχι ότι έχουμε αντίρρηση βεβαίως, αφού η πλέον επιτυχημένη γυμνάστρια της ρυθμικής στη Ρωσία εκτός από τα 18 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 25 σε ευρωπαϊκά και 2 σε ολυμπιακούς αγώνες, στο «book» της διαθέτει αρκετές σέξι φωτογραφίσεις.

Aρ. 6 : Franziska van Almsick


Γεννήθηκε: 5/4/1978, Γερμανία
Διέπρεψε σε: Κολύμβηση
Αγαπημένο τέκνο της Γερμανίας αν και αμφιλεγόμενο… Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται από τις ωραιότερες και σημαντικότερες κολυμβήτριες, έστω και αν δεν έχει κατακτήσει ούτε ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες (αρκέστηκε σε τέσσερα αργυρά και έξι χάλκινα). Η καριέρα της χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα, τα οποία πολλοί θεώρησαν ότι οφείλονται στην ενασχόλησή της με το μόντελινγκ και στο ενδιαφέρον της να προσελκύσει χορηγούς (όχι ότι δυσκολεύτηκε κιόλας). Ευτυχώς, δηλαδή, για τους άνδρες γιατί έτσι μπόρεσαν στη σεμνότερη των περιπτώσεων να φαντασιωθούν ότι κολυμπούν στην ίδια πισίνα.

Aρ. 5 : Amy Acuff


Γεννήθηκε: 14/7/1975, ΗΠΑ
Διέπρεψε σε: Στίβος – Άλμα εις ύψος
Η αλήθεια είναι πως τα άλματα στον στίβο βρίθουν όμορφων παρουσιών. Ανάμεσά τους και η Τεξανή πρωταθλήτρια -που πάντως δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση- η οποία όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στο ίδιο αφιέρωμα του Playboy με την Σούζεν Τίντκε το 2004, αλλά επιλέχθηκε και για το εξώφυλλο. Στο παρελθόν έχει πετάξει τα περιττά ρούχα για πληθώρα ανδρικών περιοδικών επιτρέποντάς μας να χαζεύουμε το απίστευτο, ύψους 1,88μ. κορμί της.

Aρ. 4 : Amanda Beard


Γεννήθηκε: 29/10/1981, ΗΠΑ
Διέπρεψε σε: Κολύμβηση
Το όνομά της Καλιφορνέζας καλλονής ίσως και να σας λέει κάτι. Αν προσέξετε όμως περισσότερο την φωτογραφία της τότε μπορεί να καταλάβετε για ποια μιλάμε. Η Αμερικανίδα σε τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996-2000-2004-2008) έχει κατακτήσει επτά μετάλλια, αλλά μάλλον τη θυμάστε καλύτερα από τις συχνές γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίσεις της! Σε κάθε ευκαιρία είτε προτάσσει τα στήθη της είτε γυρίζει την πλάτη για να δείξει τους άψογους γλουτούς της.

Aρ. 3 : Laure Manaudou


Γεννήθηκε: 9/10/1986, Γαλλία
Διέπρεψε σε: Κολύμβηση
Σνομπ ως γνήσια Γαλλίδα (αν και η μητέρα της είναι Ολλανδή), η κάτοχος τριων χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 δεν έδειξε έλεος για τους θαυμαστές της και ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι έπειτα από ώριμη σκέψη (αν και αμφιβάλλουμε γι’ αυτό) αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 23 ετών! Η Μανωντού στην κατά τα άλλα επιτυχημένη καριέρα της με τα μετάλλια όλων των χρωμάτων να φιγουράρουν στο παλμαρέ της, έχει τη φήμη της απείθαρχης στις προπονήσεις και της ασταθούς στις ερωτικές της σχέσεις.
Θα μπορούσε να βρίσκεται και στο νούμερο ένα της λίστας μας αλλά επειδή δεν έχει συναινέσει στην δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών που μας αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια τα απόκρυφά της (κατηγόρησε τον πρώην σύντροφό της γι’ αυτό) θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Aρ. 2 : Anna Kournikova

Anna Kournikova
Γεννήθηκε: 7/6/1981, Ρωσία
Διέπρεψε στο: Τένις
Ίσως η νεκρική σιγή στα κορτ να οφείλεται στην αποπληξία που παθαίνουν οι θεατές από τα κοντά φουστάκια των αθλητριών. Πάντως, την εποχή που η Άννα Κουρνίκοβα βρισκόταν στο πικ της καριέρας της (1995 – 2003) ο ανδρικός πληθυσμός του πλανήτη παρακολουθούσε με τρελό ενδιαφέρον τους αγώνες της, προκειμένου να απολαύσει το αντικείμενο του πόθου του. Όσο για το Ιντερνετ, την εποχή που μεσουρανούσε οι φωτογραφίες της σέξι Μοσχοβίτισσας ήταν Νο1 στη μηχανή του Google.
Εντός γηπέδων η Αμερικανίδα πλέον (πήρε την υπηκοότητα το 2009) έδειχνε όσα περισσότερα της επιτρεπόταν και εκτός με τις προκλητικές φωτογραφίσεις της άφησε την ανδρική φαντασία να οργιάζει. Ειδικά οι παπαρατσικές (όταν “έστρωνε” το μπικίνι της στις παραλίες) έκοβαν την ανάσα στο αντρικό κοινό.

Aρ. 1 : Katarina Witt


Γεννήθηκε: Στις 3/12/1965, Ανατολική Γερμανία
Διέπρεψε στο: Καλλιτεχνικό πατινάζ – ατομικό γυναικών
Μην εκπλήσσεστε από την πρώτη θέση. Το πακέτο της «Κάτι» όπως είναι γνωστή στην πατρίδα της, τη Γερμανία, τη φέρνει δίκαια κατά τη γνώμη μας στο νούμερο ένα. Κάθε άλλη επιλογή θα ήταν ασέβεια προς την αθλήτρια, η οποία όταν τον Δεκέμβριο του 1998 φωτογραφήθηκε γυμνή για το Playboy, το τεύχος έγινε το δεύτερο στην ιστορία του περιοδικού sold out μετά από εκείνο με την Marilyn Monroe!
Στην 20ετή σχεδόν καριέρα της κατέκτησε τα πάντα (δυο φορές Ολυμπιονίκης, τέσσερις πρωταθλήτρια Ευρώπης και έξι πρωταθλήτρια κόσμου) ενώ με τις ενδυματολογικές της επιλογές οδήγησε την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος στη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων αναφορικά με την ευπρεπή εμφάνιση των αθλητριών!
Όταν έπεσε το τείχος στο Βερολίνο, ο φάκελος της αποκάλυψε ότι ήταν στενή συνεργάτης της Στάζι. Αυτό, πάντως δεν επηρέασε την ανάδειξή της στην κορυφαία αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ για τον αιώνα που μας πέρασε ούτε και το TIME να την χαρακτηρίσει το «ομορφότερο πρόσωπο του σοσιαλισμού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου