Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αλ Ζαουάχρι: Ο νέος "Μπιν Λάντεν" των ΗΠΑ

Ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της αλ Κάιντα, Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που θα διαδεχθεί τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της οργάνωσης, θα “χρήσει” εαυτόν αυτόματα και νέο Νούμερο 1 εχθρό των ΗΠΑ,
σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή της CIA. Εν τω μεταξύ, μέλη των κυβερνήσεων σεΓαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας, λόγω πιθανότητας εκδήλωσης αντιποίνων από την αλ Κάιντα, για το θάνατο του επικεφαλής της.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Λίον Πανέτα, επεσήμανε πως το γεγονός ότι δεν έχει επισήμως ακόμη οριστεί νέος ηγέτης της οργάνωσης, λόγω του ότι και ο ίδιος ο αλ Ζαουάχρι φοβάται γιατην ασφάλειά του, είναι υπέρ των ΗΠΑ, αφού θα έχουν το χρόνο να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

“Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος και αν πάρει τη θέση του, θα είναι πρώτος στο κατάλογό μας”, πρόσθεσε ο αρχηγός της CIA, ξεκαθαρίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση δε διαθέτει πληροφορίες, που να δείχνουν ότι οι πακιστανικές αρχές γνώριζαν που κρύβεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως, παρότι 16 μέλη του Κογκρέσου γνώριζαν πού κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν, δεν υπήρξε καμία διαρροή.

“Η επιθυμία να επιτύχει η αποστολή ήταν μεγάλη. Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής σήμερα, όχι μόνο για τους Αμερικανούς, αλλά για όλους”, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως “ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται”.

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε Γαλλία και Ιταλία

Στο εσωτερικό των χωρών τους και σε διπλωματικές αποστολές, θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας η Γαλλία και η Ιταλία, φοβούμενες πιθανά αντίποινα από την αλ Κάιντα, για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Γάλλος πρωθυπουργος, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν γύρω από πρεσβείες και επιχειρήσεις της Γαλλίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ ο έλεγχος περιλαμβάνει μέχρι και την προστασία διεθνών σχολών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

“Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα μέτρα προστασίας εντός του εδάφους μας, ενώ ζητήσαμε τόσο από τις πρεσβείες μας όσο και από τις γαλλικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πλέον επικίνδυνες περιοχές του κόσμου, να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση”, τόνισε.

Το ίδιο προτίθεται να κάνει και η ιταλική κυβέρνηση που, μέσω των αστυνομικών της αρχών, θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, ειδικά στο Βατικανό και σε περιοχές αμερικανικών και πακιστανικών συμφερόντων.

“Ο θάνατος του ηγέτη της αλ Κάιντα θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά από αντίποινα”, αναφέρεται από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας καθώς και ότι “θεωρείται αναγκαίο να αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο ο έλεγχος της χώρας, με ιδιαίτερη προσοχή στους στόχους που θεωρούνται πιο ευαίσθητοι”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου