Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μάικλ Ντάγκλας:Μιλάει πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο


μαικλ νταγκλας new
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό WNYC και στον Άλεκ Μπόλντγουιν, μίλησε πρώτη φορά ο Μάικλ Ντάγκλας για την τραγική περιπέτεια που είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον καρκίνο.


Ο 67χρονος ηθοποιός ξεκίνησε να παραπονιείται πρώτη φορά για έντονο πόνο στο φάρυγγα, τον Ιανουάριο του 2010, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του για την ταινία Wall Street Never Sleeps. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, νόμιζε πως αυτό οφειλόταν στο έντονο στρες και την κούραση που τον είχε καταβάλει, ενώ σιγά σιγά  δυσκολευόταν να καταπιεί και ανέπνεε μόνο από τη μύτη. Οι επισκέψεις του σε διάφορους γιατρούς δεν οδήγησαν πουθενά, αφού κανείς δε μπορούσε να καταλήξει στην αιτία του προβλήματος και το μόνο που έκαναν ήταν να του χορηγήσου αντιβιοτικά, θεωρώντας πως ο πόνος οφειλόταν σε κρύωμα ή φλεγμονή.

Τον Αύγουστο του 2010, μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές, ο ηθοποιός, αποφάσισε να επισκεφτεί έναν ωτορινολαρυγγολόγο στο Μόντρεαλ, στον οποίο είπε: «Άκου, έφυγα για διακοπές το καλοκαίρι, γύρισα και ο πόνος είναι χειρότερος. Κάτι δεν πάει καλά εδώ». Ο Ντάγκλας, αναφερόμενος σε αυτή την πρώτη επαφή του με το συγκεκριμένο γιατρό, είπε: «Άνοιξε το στόμα μου, είδε σε τι κατάσταση βρισκόταν η γλώσσα μου και δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του όταν τελείωσε η εξέταση. Με κοίταξε, ύστερα κοίταξε κάτω και τότε κατάλαβα...»

Δύο μέρες αργότερα, τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν καρκίνο του φάρυγγα στο πέμπτο στάδιο, που είναι και το τελευταίο. Ο Ντάγκλας ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες και ακτινοβολία και κατάφερε μέσα σε επτά μήνες να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, φτάνοντας όμως στο χείλος του γκρεμού. Όπως μάλιστα τόνισε κι εκείνος, η άγνοια των γιατρών παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή: «Αν από την αρχή είχα εξεταστεί για καρκίνο, όλα θα είχαν γίνει νωρίτερα. Και αυτό είναι το θέμα με τον καρκίνο, ότι πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα».

Όσο για τη ζωή του μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, είπε: «Όλο αυτό με έκανε να ηρεμήσω. Θα ξεκουραστώ αυτή τη χρονιά και το μόνο που θα κάνω είναι να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου».


Έχοντας πλέον αναρώσει πλήρως, ο Μάικλ Ντάγκλας απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης με την κόρη του στη Νέα Υόρκη.

Πηγη:
yupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου