Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Δεν έχω email, ούτε υπολογιστή

 Ένας άντρας είχε κάνει αίτηση για μία θέση επιστάτη σε μία μεγάλη εταιρία και τον κάλεσαν για συνέντευξη. Ο υπεύθυνος του πρόσφερε τη θέση και τον ρώτησε: “Μπορείς να μου δώσεις το email σου έτσι ώστε να σου στείλω ότι χαρτιά χρειάζεσαι;”

Ο άντρας απάντησε: “Δεν έχω email, ούτε υπολογιστή.”

Ο υπεύθυνος σοκαρίστηκε: “Αλήθεια; Τότε λυπάμαι. Χωρίς email δεν μπορείς να υπάρχεις στο σύστημα και δεν μπορούμε να σε προσλάβουμε. Αντίο.”

Εκείνος θύμωσε και έφυγε κουνώντας το κεφάλι του. Κοίταξε στο πορτοφόλι του και βρήκε 10 δολάρια. Αυτό του έδωσε μία ιδέα. Πήγε στο σουπερμάρκετ και αγόρασε 4,5 κιλά μήλα και πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και τα πουλούσε. Μία ώρα αργότερα είχε $20 και τα χρησιμοποιήσε για να αγοράσει και άλλα μήλα. Συνέχισε να τα πουλάει μέχρι αργά το απόγευμα. Στο τέλος της μέρας πήγε σπίτι με $160 στην τσέπη του.

Συνέχισε έτσι να πουλάει πράγματα από πόρτα σε πόρτα κάθε μέρα και άρχισε σιγά σιγά να καταλαβαίνει καλύτερα τι θέλει ο κόσμος. Έτσι, είχε συνεχώς καινούργιες ιδέες και τελικά κατάφερε να αγοράσει ένα ποδήλατο, μετά ένα φορτηγό μεταφορών και τελικά το δικό του κατάστημα. Λίγα χρόνια αργότερα, κατάφερε να δημιουργήσει την δική του αλυσίδα με σουπερμάρκετ.

Όταν μεγάλωσε και σκεφτόταν για τη σύνταξή του, αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν οικονομολόγο για να δει πώς θα μπορούσε να μοιράσει την κληρονομιά του. Όταν τέλειωσαν με αυτό το κομμάτι, ο σύμβουλος ρώτησε τον άντρα ποιο ήταν το email του έτσι ώστε να μπορέσει να του στείλει τα έγγραφα.

Εκείνος απάντησε: “Ποτέ δεν είχα υπολογιστή ή email και δεν πρόκειται να αποκτήσω. Στείλτα μου με το ταχυδρομείο.”
Ο οικονομολόγος ξαφνιάστηκε και είπε: Έχτισες μια ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς υπολογιστή ή email; Φαντάσου πού θα ήσουν σήμερα εάν τα χρησιμοποιούσες κιόλας.

Εκείνος απάντησε: “Θα ήμουν επιστάτης.”

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nice post thank you Darnell

Δημοσίευση σχολίου