Subscribe Twitter FaceBook

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

H Nokia παρουσίασε τα Windows Phone κινητά της


H Nokia παρουσίασε τα Windows Phone κινητά της
H Nokia ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Nokia World στο Λονδίνο τις δύο πρώτες συσκευές της που θα φέρουν το
 λογισμικό της Microsoft
και μάλιστα την έκδοση 7.5. Ο λόγος για τα Lumia 800 και Lumia 710, τα οποία και προβλήθηκαν ως πυλώνες της αναγέννησης της φινλανδικής εταιρίας, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο Stephen Elop κατά τη διάρκεια της αποκάλυψής τους. Το Nokia Lumia 800 θα ξεκινήσει να διατίθεται το Νοέμβριο από τα καταστήματα των μεγάλων χωρών όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Ο Elop σημείωσε ότι το Lumia 800 βασίστηκε πάνω στο MeeGo-based N9 και αποτελεί βελτίωσή του. Από την άλλη πλευρά, το Lumia 710 χαρακτηρίζεται ως πιο φθηνή έκδοση Windows Phone κινητού και θα κυκλοφορήσει σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Οι δύο συσκευές θα φέρουν Carl Zeiss φακούς, ενώ η εταιρία σημείωσε και την επένδυση που θα κάνει σε μία σειρά εφαρμογών, που θα προσφέρονται μέσω του ειδικού hub της. Μέσα σε αυτά θα περιλαμβάνεται το Nokia Maps, το Nokia Drive, μία υπηρεσία live-steaming μουσικής με τίτλο Mix Radio και το Liveview, μια υπηρεσία augmented reality. Το Nokia Drive θα προσφέρεται δωρεάν και θα χρησιμοποιεί HTML 5 για να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Σημαντική ανακοίνωση είναι το Nokia Pulse, μία νέα υπηρεσία που συνδυάζει στοιχεία social networking με location services. Αυτή, θα μαζεύει στοιχεία φίλων και μελών της οικογένειας και θα τα προσφέρει σε συνεργασία με το Nokia mapping service. Η εταιρία ανακοίνωσε, τέλος, τη διάθεση τεσσάρων νέων κινητών τηλεφώνων στην κατηγορία Asha, η οποία θα χαρακτηρίζει πιο low budget συσκευές, αλλά θα προσφέρει τις βασικές λειτουργίες όπως 5MP κάμερα, 32GB αποθηκευτικό χώρο και μεγάλη μπαταρία.

Πηγη:
blog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου