του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Εδώ και λίγες ώρες το πολιτικό-επιχειρηματικό και μηντιακό κατεστημένο, μην βρίσκοντας άλλο τρόπο να διαστρεβλώσει το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός στις 6 του Μάη, το οποίο αναμένεται να είναι απείρως πιο ηχηρό στις 17 του Ιούνη, ξεκίνησαν την ύστατη προπαγάνδα του στυλ, ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι ………..
μικρότερο κακό για τη χώρα, από μια κυβέρνηση της Αριστεράς…
μικρότερο κακό για τη χώρα, από μια κυβέρνηση της Αριστεράς…
Προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική και γοητευτική τη πρόταση επιλογής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως μικρότερου κακού, προκειμένου να αποφύγουμε το μεγαλύτερο κακό που ξεπρόβαλε και μας «απειλεί», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αλήθεια ότι σε πολλές περιπτώσεις στελέχη της Κουμουνδούρου, όχι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πιάστηκαν αδιάβαστα και απροετοίμαστα να διαχειριστούν τη δυναμική και την ευθύνη, με την οποία τους επιφόρτισε ο Ελληνικός λαός.
Ωστόσο το πιο δίκαιο είναι ο λαός να τους δώσει και σ’ εκείνους μια ευκαιρία. Αν δεν δοκιμαστούν, σε περίπτωση που κι εκείνοι είναι μια μεταπολιτευτική επικοινωνιακή φούσκα, δεν πρόκειται να απομυθοποιηθούν ποτέ στα μάτια των πολιτών, ως εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η κοινωνία θα μείνει με το ανεκπλήρωτο απωθημένο ότι κάπου «υπάρχουν τα λεφτά», ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να «αποκαταστήσει», την ισορροπία στην κοινωνία, αλλά οι κακοί μνημονιακοί έστησαν φράγμα, με τα πολύ περισσότερα όπλα που έχουν, για να διατηρήσουν τα προνόμια τους….
Εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν προσπαθήσω να μπω στη σκέψη των μνημονιακών θέλω να κάνω μια σειρά από ερωτήματα… Αλήθεια ποιων επίτευγμα είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΑΡ, πήραν τέτοια ποσοστά; Ποιων επίτευγμα είναι ότι πρώτη δύναμη στις εκλογές του Μάη ήταν τα κόμματα εκτός Βουλής;
Προφανώς εκείνων που σήμερα καλούν τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, για να αποφύγουμε το «τέρας» – και καλά – που στην ουσία εκείνοι δημιούργησαν, με τις πράξεις τους.
Και δύο απορίες:
Όλοι εσείς που πανικόβλητοι καλείτε να στηρίξουμε τη ΝΔ, έχετε κάποια σιγουριά ότι η νέα συγκυβέρνηση της με το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η οικονομία μας ή μήπως θα είναι μία επανάληψη της διετίας, οπότε η κατάληξη της χώρας θα είναι ταυτόσημη και εξαιρετικά μοιραία, είτε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στα χέρια της νεοδημοκρατοπασοκαρίας;
Πώς θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Με ποιό λαϊκό έρεισμα; Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τίποτε ουσιαστικό όταν αριθμούσαν πάνω από τα 2/3 της Βουλής, θα λάβουν επώδυνες αποφάσεις, που θίγουν τα συμφέροντα των χορηγών τους, όταν η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία θα υπερβαίνει ελαφρώς τους 150 (έως 165) βουλευτές, ενώ η εκλογική τους βάση μετά βίας θα αγγίζει το 40%; Την ίδια ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα κινητοποιούν σε καθημερινή βάση το λαό και θα κάνουν λόγο για δυσαρμονία Βουλής και κοινωνίας;
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να προσεγγίσω τα δεδομένα με τη συγκεκριμένη οπτική.
Πηγη:
troktiko.eu
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου