Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

63 πυρκαγιές σε 24 ώρες...

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Ρίτο Ντράσα Κορινθίας.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 14...
οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 16 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Συνολικά, από χτες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και καίει δασική έκταση με πουρνάρια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω του αέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στην περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα, 18 εθελοντές με εννέα οχήματα, 30 ιδιωτικές υδροφόρες, 25 οχήματα ΟΤΑ και 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Από τις υπόλοιπες φωτιές, που εκδηλώθηκαν χτες και σήμερα στην Αττική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, υπό μερικό έλεγχο στην Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ σβήστηκε η φωτιά στον Κάλαμο.

Από τις σοβαρές πυρκαγιές στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός από το Στεφάνι Κορινθίας, οι πυρκαγιές στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στην Κύθνο είναι σε ύφεση, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Αυτή την ώρα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο αεροπλάνα CL-415 που διέθεσε η ιταλική Πολιτική Προστασία για βοήθεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ένα αεροπλάνο που στέλνει η Κροατία, προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πηγη:
thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου