Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Ιωάννινα.
«Εύχομαι και ελπίζω η ψήφος του Ελληνικού λαού να μας οδηγήσει στο σχηματισμό μιας σταθερής Κυβέρνησης που θα επιληφθεί αμέσως για την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζει τον Ελληνικό λαό» δήλωσε ο Κ. Παπούλιας.


Ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος ψήφισε στις 11:30 στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς και στη συνέχεια δήλωσε "Παρά τις αντιξοότητες που αναφέραμε προηγουμένως, η πληροφόρηση που έχω είναι ότι οι εκλογές διεξάγονται σε κλίμα ομαλότητας. Με τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση εξαντλείται κατ’ ουσίαν η εντολή την οποία έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι οι έλληνες συμπολίτες μου γνωρίζουν το μέγιστο διακύβευμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και ότι από τις εκλογές αυτές θα προκύψει, το συντομότερο δυνατό, η νέα κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου τα οποία αναδείχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο".Στην Πύλο, ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, δήλωσε "Σήμερα μιλάει ο Ελληνικός Λαός. Αύριο ξεκινά μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα".Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, στην Κυψέλη. Πρωτοφανής η κάλυψη απο τα ξένα μέσα. "Το φόβο τον νικήσαμε. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο σε ένα καλύτερο αύριο. Με τον λαό μας ενωμένο, αξιοπρεπή και περήφανο. Σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει. Μιας Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης. Είμαστε αισιόδοξοι. Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας. Θα νικήσουμε" δήλωσε ο Α. Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στις 10 π.μ στη Θεσσαλονίκη στο δημοτικό σχολείο «Γ. Σκεπάρνης», στους Αμπελόκηπους.Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. "Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει, σήμερα, τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους. Πρέπει, αύριο, η χώρα να έχει κυβέρνηση. Και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα. Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική".Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ψήφισε στην Αλεξανδρούπολη στις 8:30 π.μ. "Από τον Έβρο, τον ακριτικό Έβρο και την Θράκη, την Θράκη που αποτελεί την βάση του αμυντικού κορμού της ασπίδας του ελληνισμού, του κορμού Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέλνουμε ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη.Η ελπίδα είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως στέκονται οι Έλληνες. Χθες η Εθνική μας ομάδα, την οποία και συγχαίρω θερμά, απέδειξε ότι για να μείνει στο Ευρώ (Euro), αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro".Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ψήφισε στο Περιστέρι λίγο πριν τις 12:00 και μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος κατήγγειλε τον πλαστό λογαριασμό στο Twitter μέσα από τον οποίο φαινόταν το ΚΚΕ να καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα «με ελπίδα, χωρίς φόβο, με θέληση αλλά διεκδίκηση να περπάτησει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα δικαιούται και μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προκοπής με την κοινωνία, με τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες, να είναι όρθιοι σ'αυτή την πορεία να βγούμε από τα αδιέξοδα, από την κατάσταση που τεμαχίζει, που πληγώνει την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.


Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη ψήφισε σε εκλογικό κέντρο του Ζωγράφου. "Από χθες, η Αττική καίγεται. Ας μη ρίξουμε στην κάλπη, σήμερα, τα αποκαΐδια ενός πολιτικού συστήματος. Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές", τόνισε και πρόσθεσε "Ελπίδα και προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα, που δεν θα χαίρεται μόνο με τις νίκες της Εθνικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη νέα Ελλάδα και θα είναι παρόντες".

Στο Παλιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11.00 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, που με πίστη και με πείσμα σπάνε τα προγνωστικά. Και τώρα νομίζω ότι οι Έλληνες θα πάρουν παράδειγμα από τα παιδιά της Εθνικής ομάδας στην Πολωνία. Τώρα, όλοι οι Έλληνες καλούνται να κάνουν το ίδιο καθήκον. Πιστεύω ότι θα ψηφίσουν με Πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές της κ. Μέρκελ και της παρέας της. Όσο θα ζούμε κάτω από εκβιασμούς, τόσο θα έχουμε εκβιαστικά αποτελέσματα».Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 12:00, στο εκλογικό τμήμα Αγίου Γεωργίου Τριταίας, στην Αχαΐα. «Με πολλή δουλειά, με κόπο και θυσίες του λαού, με δύσκολες αποφάσεις και σκληρές μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατακτήσαμε πολλά, βάλαμε τις βάσεις για μια Ελλάδα αυτοδύναμη, παραγωγική και πιο δίκαιη». Αυτή τη δήλωση έκανε έξω από το εκλογικό τμήμα του Αγίου Γεωργίου Καλεντζίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγυρίσματα, ούτε και να μείνουμε στάσιμοι, για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με ελπίδα, πίστη και ειλικρίνεια. Τα οράματα δεν χτίζονται με μεγάλα και εύκολα λόγια, αλλά με κόπους, αγώνες και σιγουριά για τις βάσεις που έχουμε βάλει.Ως χώρα δεν έχουμε να ζηλέψουμε κανένα, αρκεί βέβαια, να το πιστέψουμε εμείς, ότι η Ελλάδα μπορεί».Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι «μπορούμε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας» και επεσήμανε ότι «εγγύηση γι’ αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ».Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής χωρίς να κάνει δηλώσει.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος δεν έγινε γνωστό που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Το Newsit επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Η. Κασιδιάρη ο οποίος δήλωσε πως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν επιθυμεί τη σχετική κάλυψη απο τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι αρχηγοί των κομμάτων και τις δηλώσεις τους για τη σημερινή ημέρα.

Πηγη:
newsit.gr