Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Δυσκολεύουν τα πράγματα για κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες

Οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες, ώστε οι αγοραστές κατοικιών να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι πριν αναλάβουν ένα ενυπόθηκο δάνειο υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων…
την περασμένη Πέμπτη. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει επίσης να εξασφαλίζουν ότι στους αγοραστές προσφέρονται δάνεια που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και ότι η δυνατότητά τους να αναλάβουν δάνεια αξιολογούνται σωστά.
Οι αγοραστές που αδυνατούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους θα είναι καλύτερα προστατευμένοι έναντι κατάσχεσης της περιουσίας τους. Με στόχο τον περιορισμό ανεύθυνου δανεισμού, οι πάροχοι ενυπόθηκων δανείων θα πρέπει να ελέγχονται καλύτερα.
Κάποιες από τις νομοθετικές απαιτήσεις θα εφαρμοστούν αντικατοπτρίζοντας τις διαφορές μεταξύ των αγορών στεγαστικών δανείων των κρατών μελών αλλά οι βασικοί κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλη την Ενωμένη Ευρώπη ενώ η ενημέρωση προς τους πελάτες των τραπεζών θα πρέπει να παρουσιάζεται με ένα κοινό τρόπο σε όλες τις χώρες.
«Το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο εξέλιξε ποιοτικά το αρχικό κείμενο και πλέον έχουμε μια νομοθεσία που καθιερώνει διεθνώς τις χρυσούς βασικούς κανόνες με βάση τις αρχές που υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», σημείωσε ο Α. Σ. Πρεθέντο. Έχουν προστεθεί ενότητες για την οικονομική εκπαίδευση, την ενίσχυση της πληροφόρησης στους καταναλωτές, χρόνο για να αποφασίσει τί θα επιλέξει, και συμβουλευτική σε περιόδους κρίσης.
Οι κανόνες στοχεύουν να προστατεύσουν τους δανειζόμενους όχι μόνο από τον ανεύθυνο δανεισμό αλλά και από λάθη και επίσης να βεβαιώσουν ότι τα δάνεια θα πηγαίνουν μόνο σε όσους μπορούν να τα εξυπηρετήσουν.

Πηγη:
thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου