Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Περιποίηση μετά την ηλιοθεραπεία

Η πιο συχνή ερώτηση που ακούμε κάθε Αύγουστο είναι: «Νιώθω μια έντονη αίσθηση “τραβήγματος” στην επιδερμίδα μου. Τι να κάνω;».


Καταρχήν, να επισημάνουμε ότι σε βάθος χρόνου αυτό μεταφράζεται σε πρόωρη γήρανση. Κι όμως, στην εποχή μας δεν έχετε κανένα λόγο να υποστείτε αυτή την ταλαιπωρία αν χρησιμοποιείτε «after sun» προϊόντα.

Με φίνα, δροσερή σύνθεση, που με την πρώτη επαφή μειώνουν την αίσθηση καψίματος, τα προϊόντα περιποίησης μετά τον ήλιο (after sun) επανορθώνουν τη φθορά που προκαλεί η ηλιοθεραπεία, σε τρία στάδια: κυτταρική αναδόμηση, ενυδάτωση σε βάθος και επούλωση των ερεθισμών.

Τα μυστικά τους όπλα

Πού οφείλουν τη δράση τους; Περιέχουν στη σύνθεσή τους αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες C και Ε, οι οποίες παγιδεύουν τις ελεύθερες ρίζες και αναστέλλουν τη δράση τους. Έτσι, ενισχύονται οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας του δέρματός σας και προλαμβάνεται ο σχηματισμός λεπτών ρυτίδων.

Ακόμα, στα συστατικά τους θα βρείτε βιταμίνη Β ή πανθενόλη, που καταπολεμά τις πιθανές φλεγμονές και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα.

Ταυτόχρονα, τα προϊόντα «after sun» περιποιούνται την επιδερμίδα και την καταπραΰνουν με αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων όπως η αλόη βέρα με πλούσια ενυδατική και αντιφλεγμονώδη δράση, χαμομήλι που περιορίζει τη φλεγμονή, αλλά και γιαούρτι που αυξάνει την υγρασία στην επιδερμίδα.

Θυμηθείτε:

-Μετά τη θάλασσα, αν νιώθετε ότι σας «τραβάει» το πρόσωπό σας, ενυδατώστε το άμεσα, ψεκάζοντάς το με ιαματικό νερό σε σπρέι.

- Για να ανακουφιστείτε από το έντονο κάψιμο στο πρόσωπο, απλώστε ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας σαν μάσκα.

Εφαρμόστε την όσο η επιδερμίδα είναι ακόμα ελαφρώς βρεγμένη: έτσι, η υγρασία απορροφάται καλύτερα από το δέρμα.

- Για τον καθημερινό καθαρισμό σας, επιλέξτε ένα προϊόν με ουδέτερο pH, που σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

- Αποφύγετε να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπο και το σώμα μετά την ηλιοθεραπεία. Έτσι επιδεινώνετε τον ερεθισμό του δέρματος.

- Η χρήση προϊόντων με υδροξυ-οξέα στη σύνθεσή τους δεν ενδείκνυται για την ερεθισμένη επιδερμίδα, καθώς τα AHA μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Πηγη:
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου