Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δραστικό κούρεμα χρέους πέτυχε δανειολήπτης

Περίπου στο ένα τρίτο μειώθηκαν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πτολεμαΐδας οι οφειλές ενός δανειολήπτη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έφταναν τα 315.000 ευρώ για στεγαστικό, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.


Ο 46χρονος δανειολήπτης, δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δέχτηκε την εξωδικαστική συνδρομή της οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ, στην οποία είναι μέλος.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το χρέος προς τις τράπεζες μειώθηκε κατά 212.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 46 χρονος θα καταβάλλει για μια τετραετία το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ για τα επόμενα 17 χρόνια η δόση πέφτει στα 230 ευρώ.

Το δικαστήριο μάλιστα εξαίρεσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας του, ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 120 τετραγωνικών μέτρων.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο ο μισθός του δανειολήπτη, ο οποίος εκτός από τα παιδιά του συντηρεί και τους ασθενείς γονείς του.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τώρα τους καταναλωτές να έρθουν σε επαφή με τα παραρτήματά της και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ν. 3869/2010 προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις

Σύμφωνα με την οργάνωση, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας εκκρεμούν σήμερα 20.000 υποθέσεις δανειοληπτών που ζητούν κούρεμα ή ρύθμιση.

Οι υποθέσεις που κατατίθενται σήμερα εκτιμάται ότι θα εξεταστούν από το ειρηνοδικείο το 2016 και, σε περίπτωση προσφυγής σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια ακόμα μέχρι να εκδικαστούν.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών ιδιωτών προς τις τράπεζες, επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, αφορά στεγαστικά δάνεια.


Πηγη:

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου