Subscribe Twitter FaceBook

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Olympic Games: οι σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία των αγώνων

Οι στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
Από τον Jesse Owens να τρέχει μπροστά στον Adolf Hitler στους Ολυμπικαούς του Βερολίνου το 1936,
μέχρι τον Michael Phelps και τα αμέτρητα μετάλλια που κέρδισε στις δύο τελευταίες Ολυμπιάδες, αυτές είναι μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων.

Το 1936 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου, ο Jesse Owens κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια ρίχνοντας μία γροθιά στη θεωρία του Χίτλερ για την άρια φυλή και γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Το 1960 στους Ολυμπιακούς της Ρώμης η Wilma Rudolph κέρδισε τα 100m και 200m και έγινε η πιο γρήγορη γυναίκα του κόσμου. Το ότι έπασχε από πολιομυελίτιδα μικρή την έκανε μία σύγχρονη ηρωίδα.

Το 1984 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Los Angeles, η Mary Lou Retton έγινε η αγαπημένη της Αμερικής σκοράροντας το τέλειο δεκάρι για την επίδοσή της στην ενόργανη γυμναστική. Για πρώτη φορά κέρδιζε το εν λόγω άθλημα μία αθλήτρια εκτός το ανατολικού μπλοκ.

Το 1988 στους Ολυμπιακούς της Seoul ο Greg Louganis αγωνιζόταν στις καταδύσεις και παρά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια. Μερικά χρόνια αργότερα θα παραδεχόταν πως έπασχε από HIV.

Στην ίδια Ολυμπιάδα, η Florence Griffith-Joyner ή αλλιώς Flo Jo θα κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια και θα γίνει η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών. Τη θυμόμαστε ακόμα όχι μόνο για τις εκπληκτικές τις επιδόσεις, αλλά και για το εκκεντρικό της στυλ.

Το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, ο Πύρρος δήμας θα ξεκινήσει τις εκπληκτικές του επιδόσεις που θα του χαρίσουν για αυτήν και άλλες τρεις Ολυμπιάδες 3 χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο. Είναι ο πλέον επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι ο μοναδικός έως σήμερα αρσιβαρίστας με τόσα ολυμπιακά μετάλλια.

Η γνωστή σε εμάς ως Βούλα Πατουλίδου, είναι η πρώτη ελληνίδα γυναίκα Ολυμπιονίκης. Αθλήτρια των 100 μέτρων και 100 μετ΄εμποδίων είχε καταφέρει να τερματίσει 15η στην Ολυμπιάδα του 1988 στη Σεούλ, ενώ το καλοκαίρι του 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης κατάφερε το ακατόρθωτο. Τερμάτισε πρώτη στα 100 μέτρα μετ΄εμποδίων και ύψωσε τη γαλανόλευκη στο πιο ψηλό σκαλοπάτι.











Πηγη:
queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου