Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

A. Σαμαράς: Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η νέα πορεία για να βγούμε από την κρίση


 «Δεν ήρθα εδώ για να εξαγγείλω εκείνα που έχουν εξαγγελθεί και δεν τα χουμε δει και ποτέ.
Παρά τις δυσκολίες...
δίνουμε στη Βόρεια Ελλάδα τα μέσα για να απελευθερώσει τον δυναμισμό της και να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή». Με τα λόγια αυτά, ο πρωθυπουργός, Ανώνης Σαμαράς, έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση.
Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, μίλησε για τη σημασία της συγχώνευσης ΔΕΘ- HELEXPO και ΟΠΕ. «Η χώρα μας δοκιμάζεται και δοκιμάζεται και ο ίδιος ο θεσμός της ΔΕΘ. Αυτό πρέπει να το δούμε κατάματα και με σωστές θεσμικές αλλά και καθαρές λύσεις, να αντιστρέψουμε πτωτική πορεία. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αποτελούσαν ανέκαθεν την καρδιά της ανάπτυξης της χώρας και από δω αρχίζει νέα πορεία να βγούμε απ την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια. Πρόσθεσε δε: «Συνενώσαμε την Έκθεση με τη Helexpo και τον ΟΠΕ. Αυτό θα αποδώσει, χωρίς να μπλέκεται το δημόσιο με το ιδιωτικό λογιστικό. Επίσης δημιουργούμε Εθνικό Φορέα Εξωστρέφεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί σε Στρατηγείο αυτής της Εθνικής Προσπάθειας» σημείωσε.
Σε ότι αφορά την ανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το ΥΜΑΘ ανέκτησε αρμοδιότητες και τώρα αποκτά και νέες. Προτείνεται η παραχώρηση της διαχείρισης των προγραμμάτων INTEREG» είπε ο κ. Σαμαράς.

Πηγη:
thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου